Ei siitä sen enenpää tälläkertaa. Kukin voi googletella kasvimargariinin valmistuksesta jos asia kiinostaa.
Levitteen tekeminen itse on jokatapauksessa helppoa ja nopeaa. Levitettä voi maustaa mielensä mukaan esim. valkosipulilla tai sitruunalla ja käyttää mitä öljyä haluaa. Ohjeita on monen moisia. Toisiin tulee rahkaa seosta keventämään ja toisiin vettä. Ajattelin kuitenkin hoitaa kaksi kärpästä samalla iskulla ja tehdä sellaista mitä voi käyttää leivälle ja paistamiseen, joten rahka tai vesi ei siihen käy.
Tässä minun versioni.
Levite leivälle ja paistamiseen 400g
- 200g voita
- 2 dl miedon makuista oliiviöljyä.
- ripaus suolaa
- ( mausteeksi esim murskattu kynsi valkosipulia tai loraus sitruunaa)
Siivuta voista ohuita siivuja ja anna pehmitä huoneenlämmössä jonkun aikaa.
Ota myös öljy huoneenlämpöön jos säilytät sitä jaakaapissa.
Laita voi, öljy ja mausteet sopivaan kulhoon jai korkeahkoon astiaan ja surauttele ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita seos säilytysrasiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Koko hommaan menee muutama minuutti jos voin pehmitys aikaa ei lasketa mukaan.
Yli helppoa ja maukas lopputulos!
2 kommenttia
Hyvä ohje, tulee käyttöön. Muuten: oliiviiöljy ei kuulu jääkaappiin!
VastaaPoistaMinä teen itse myös voin ja laitan oliiviöljyä sekaan valmistusvaiheessa, todella helppoa, vatkaa, vain kermaa, niin kauan, että tulee voita ja siivilöi ja pesee heran pois
VastaaPoista