Panang Curry Chicken, kaalinuudelia ja kukkakaaliriisiä

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Aasialainen ruoka on aina ollut yksi suosikkini ja etnisissä ruokakaupoissa saan helposti vierähtämään tovin jos toisenkin.
Ilokseni huomasin, että meidän kylällekin oli nyt aasialainen kauppa Nok Asian Market avannut ovensa.
Selitin, että en käytä gluteeniviljoja, välttelen puhdistettua valkoista sokeria ja yritän kokkailla muutenkin hiilihydraattitietoisesti. Ystävällinen kaupan omistaja oli heti asian ytimessa. Luki tuoteselosteet puolestani ja antoi vinkkejä erilaisista thairuuista.
Mukaan tälläkertaa tarttui puntti thaibasilicaa, sitruunaruohoa, bambuversoja, kalakastiketta sekä vihreää currytahnaa.
Päätin aineksista tehdä omanlaiseni version Panang Curry Chickenistä.



Panang Curryyn on varmasti niin monta ohjetta kuin on kokkejakin. Päätin omastani tehdä värikkään ja kasvispitoisen,

Tarvitset 4. lle
  • 400 g broilerin maustamattomia suikaleita. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös nautaa tai porsasta suikaleina.
  • 400 ml tölkki kookosmaitoa
  • 1 tölkki bambuversoja
  • Punaisen ja keltaisen paprikan
  • 2-3 sitruunaruohoa. Vastaavasti 2-3 tl sitruunaruohomurskaa säilykkeenä. Santa Maria ainakin myy pienessä lasipurkissa.
  • Currytahnaa maun mukaan. Laita ensin esim. 1 rkl ja lisää tarvittaessa.
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 punainen chili
  • 1-2 rkl kala -tai soijakastiketta
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • Kourallinen thaibasilikaa ( voit käyttää myös minttua tai jättää pois jos ei ole saatavilla )
  • 2 tl kookossokeria
  • Öljyä tai voita paistamiseen
Jos kokkailet hiilihydraattitietoisesti niin tee lisukseeksi kaalinuudelia tai kukkakaali riisiä. Ohjeet näihin löydät sivun lopusta. Lisäämällä haudutuksen lopuksi Panang curryyn reilusti suikaloitua kiinankaalia, et muita lisukkeita tarvitse.

Tee näin:

Kuori sitruunaruohosta uloin kerros ja murskaa sitä esim. lihanuijalla tai isolla veitsellä voimakkaasti painellen, jotta maut irtoavat. Silppua pieneksi silpuksi..
Silppua chili, valkosipuli, korianteri ja thaibasilika.


Tee paprikoista suikaleita ja laita bambuverot lävikköön valumaan.


Laita iso paistinpannu hellalle lämpiämään ja lisää öljyä tai voita.
Lisää valkosipuli, sitruunaruoho, currytahna. Freesaa hetki ja lisää broilerin suikaleet.
Sekoittele pannulla niin kauan että broilerin suikaleet kypsyvät irtonaisiksi toisistaan.
Lisää, paprikat, bambuversot, korianteti ja thaibasilica.


Ruskista hetki ja lisää kookosmaito.
Anna kiehua hiljakseen ainakin n.10 min. Niin että broilerit ovat varmasti kypsiä.
Lisää kalakastike tai soija, yrtit ja kookossokeri.
Anna hautua hetken ja tarkista maku.
Lisää päälle vielä yrttejä ennen tarjoilua.




Kaalinuudelit:

Leikkaa valkokaalista niin ohuita siivuja veitsellä kuin saat tai höylää kaalisuikaleita juustohöylällä syöjien mukainen määrä.
Paista hetki ölyssä pannulla ja lisää vettä niin, että melkein peittyvät. Rouhi sekaan vähän suolaa.
Hauduta niin, että kaali kypsyy läpikuultavaksi ja suutuntuma on mielyttävä (noin 10 min.)
Kaada läviköön, jotta saat ylimääräisen nesteen pois.



Kukkakaaliriisi:

Nypi tuoreesta kukkakaalista nuput erilleen ja poista kannat.
Laita nuput teholeikkuriin ja lisää vettä sen verran, että nuput lähes kelluvat.
Surauttele niin kauan että saat riisimäisen maasan.



Lisää kasvislientä tai ripaus suolaa ja vettä ja kiehauta "riisit" esim. mikrossa. Anna hautua liemessä vielä hetken. Kaada "riisit" lävikköön. Tarkista maku. Mausta esim kurkumalla ja suolalla varovasti.





Nok Asian Market Facebookissa: https://www.facebook.com/NokAsiaM?fref=ts


Lähetä kommentti