Vähähiilihydraattinen pizzapohja

lauantai 28. helmikuuta 2015

Lauantai, leffaa ja pizzaa!!
Kun gluteiiniviljat on pannassa ja monet karppipohjat niin rasvaisia ja maistuvata kananmunalta yritti tämä kehitellä mahdollisimman lähellä alkuperäistä vehnäistä lähellä olevaa pizzapohjaa.
Ensimmäinen yritys oli ihan jees, mutta ei niin helppo. Toinen yritys läpäisi kotiraadin tiukan seulan ja kaiken lisäksi tämä on juurikin se  nopea ja helppo.



Pellillinen tai 6 pikkupizzaa

Tarvitset:

  • 3 dl pofiberiä eli perunakuitua (3dl = 60g. Hiilareita 12g/100g yksi pellillinen sisältää alle 10 hh)
  • 3dl vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1-2 tl suolaa
Sekoita ensin kuivat ainekset ja lisää vesi sekä kanamuna. Sekoita hyvin ja anna muutama minuutti turvota.
Voitele leivinpaperi esim. oliiviöljyllä. Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen pala ja kauli se pellilliseksi käyttäen apuana toista leivinpaperia. Tai tee samoin 6 pientä annospizzapohjaa.


Esipaista pohjaa/pohjia 200*c noin 10 min ja anna jäähtyä. Valmistä tällävälin haluamasi täytteet.
Itse laitoin tälläkertaa:
  • pekonia
  • kananrintafilettä
  • sipulia
  • tomaattia
  • ananasta ja rukolaa
Päälle aurajuustoa ja tuoreita yrttrejä.



Se tuleeko juusto alle vai päälle on makuasia :)













6 kommenttia

  1. Hei! tuleeks tota oliiviöljyä taikinaan?

    VastaaPoista
  2. Kauanko paistetaan täytteiden kans

    VastaaPoista
  3. Tein juuri pohjan, mutta ohjeesta puuttuu tieto jälkipaistamisesta. Toinen 10 min.?

    VastaaPoista
  4. Voitko tarkentaa että miten ihmeessä tuo taikina kaulitaan toista leivinpaperia apuna käyttäen?

    VastaaPoista
  5. Hirveimmän makuinen ketopizza pohja mitä olen koskaan syönyt.

    VastaaPoista