Hyvä minä! Harmi tietty pihassa päivystäville pikkulinnuille. Koko kakussa vain 26 hiilaria. Annoksia tietty syöjän mukaan, mutta laskennallisesti noin 8-10 kpl
Karpin helppo porkkanakakku
Tarvitset:
- 1.5 dl karppisokeria YesDeli
- 2 dl mantelijauhetta
- 1 dl pofiberiä (perunakuitu)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl suolaa
- 200 g raastettua porkkanaa
- 1 dl miedonmakuista oliiviöljyä ( muuta öljyä, tai sulatettua voita)
- 2 luomukananmunaa
Kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl stevia + tomusokeria YesDeli
- hieman vaniliaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja sekoita kuiviin aineisiin.
Lisää öljy ja kanamunat. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
Kaada taikina öljyttyyn irtopohja vuokaan. Jos käytät normi pyöreää kakkuvuokaa niin öljyä ja leivitä pofiberillä.
Paista uunin alaosassa 170*C 40 min.
Jäähdytä.
Laita kakku tarjoiluastiaan ja tee kuorrutus.
Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.
Koristele esim. ohuilla porkkanasiivuilla, sitruunamelissalla ja pähkinöillä.
Kakku on parhaimmillaan vasta päivän tai parin päästä kun se on kunnolla tasaantunut, mutta erittäin maistuvaa vaikka heti.
5 kommenttia
Tein reseptilläsi pääsiäisen kunniaksi kakun. Kuorrutuksen turejuuston "värjäsin" persikkasoseella keltaiseksi. Lopputulos oli todella hyvä. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTämä porkkanakakku oli niin hyvää, että teen ehdottomasti uudelleen.
VastaaPoistaHelppo tehdä, onnistui tumpeloltakin, nam! Minä laitoin karppipölysokerista ja voista kuorrutteen.
Mitä voi käyttää tuon perunakuidun sijasta? Täältä Keskieuroopasta ei tuollaista saa..
VastaaPoistaOn hyvä ja helppotekoinen kakku. Kiitos ohjeesta ja siitä, että lasket hiilarit ja kalorit valmiiksi!
VastaaPoistaTämä on kyllä ollut omana suosikkina ketoosi herkutteluun. Olen korvannut öljyn kokonaan hiilarittomalla soija jugurtilla ja tuorejuustona käytän light versiota jolloin energiasisältö melkein puolittuu! Todella hyvä ja helppo setti.
VastaaPoista