Hiilareita ei tässäkään leivässä paljon ole. Koko taikinassa, mistä saat yhden ison tai kaksi pienempää leipää on hiilareita 31,7
Karpin porkkanaleipä vhh 2 pienenpää tai 1 iso leipä
Tarvitset
- 6 kananmunaa
- 2 keskikokoista porkkanaa raastettuna. n. 200 g
- 4 dl pofiberiä ( perunakuitu)
- 2 dl mantelijauhoja
- 2 rkl psylliumia
- 3 dl vettä
- 0.5 dl oliiviöljyä ( tai muuta miedon makuista)
- 2 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin
Vatkaa munat, öljy ja vesi hyvin sekaisin ja lisää kuivat aineet muutamassa erässä nesteiden joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoittele taikinaa reilusti käsin tai vahvalla lastalla.
Anna taikinan turvota noin 10 min.
Muotoile taikinasta 2 pienenpää tai yks iso pitkänän mallinen leipä. Voit paistaa leivät myös vuuissa.
Leikkaa leipiin muutama viilto ja koriste esim chian- ja seesaminsiemenillä.
Paista uunin alaosassa 200*C 40-50 min
Taas ihan parhautta leivinpaahtimessa paahdettuna.
Lähetä kommentti