On se tietty päivä vuodesta jonka jo omalta osaltani melkein unohdin. Mitään juhlia en ajatellut järjestää, mutta jos joku sattuu tulemaan ovesta sisään, niin tarjolla on mangojuustokakkua.
Hiilihydraattitietoisesti tietenkin.
Hyvää syntymäpäivää minulle :)
Mangojuustokakku
Pohjaan:
- 200g eli noin 3 dl pähkinöitä. Esim. pähkinäsekoitus pussi
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 0.5 dl makeutusainetta jauheena, tai samam verran esim. kookos- tai palmusokeria. acavesiirappia yms.
- 50 g voita
Täytteeseen:
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl sokeroimatonta mangososetta (esim Bonne 1/2 l pahvitölkki)
- 1 dl makeutusainetta jauheena, tai samam verran esim. kookos- tai palmusokeria. acavesiirappia yms.
- hieman vaniljaa
- 6 liivatelehteä
Päälliseen
- 2 dl sokeroimatonta mangososetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 0.5 dl vettä
- 2 liivatelehteä
Koristeeksi
- hedelmiä, marjoja yms.
Tee ensin pohja:
Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois.
Rouhi pähkinät tehosekoittimessa. lisää joukkoon makeutus ja kaakao. Sekoita hyvin.
Sulata voi ja lisää se pähkinä/kaakao seokseen. Sekoita siitä tasainen massa.
Taputtele pohja sormin vuuan pohjalle. Tein 22 cm pohjaan, mutta pohjaa riittää isommallekkin vuualle kun ahkerasti taputtelee.
Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
Täyteen teko:
Liota liivatelehtia ainakin 10 min kylmässä vedessä.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Sekoittele tasaiseksi.
Lisää mangosose, makeutus ja vanilja.
Huuhtele liivatelehdet ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet.
Lisää liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan sekoittaen.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi ennenkuin lisäät päällisen.
Päällinen:
Sekoita mangososeeseen vesi ja sitruuna mehu. Maista ja makeuta halutessasi. Hieman hapan päällinen antaa kakulle kivan säväyksen.
Liota taas liivatelehdet hyvin ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivatteet mangososeen sekaan ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi. mielellään seuraavaan päivään.
Irroita irtopohjavuuan reuna varovasti ja nosta kakku isoa lastaa apuna käyttäen tarjoiluastiaan.
Koristele mieleisilläsi hedelmillä. Kakku on kaunis myös ihan sellaisenaan.
6 kommenttia
Tein tätä eilen, kiitos reseptistä. :) Maistamaan ei ole vielä ehtinyt... Täytteen teosta tuossa puuttuu makeutuksen lisääminen ;)
VastaaPoistaKiitos huomiosta. Muokkasin tekstiä :) Sitten vaan maistelemaan ja varmasti maistuu :)
PoistaOhjeessa kuohukermaa 3dl, ravintoaine listassa ilmoitettu määrä 1g. Taitaa vaikuttaa hiilareihin jos muutat oikean määrän siihen 1g tilalle
VastaaPoistaOoh ! Näyttää niin hyvälle. Itsekin olen juustokakkuja väkerrwllyt, mutta tälläinen vhh kuulostaa vieläkinoaremmalta. Muutamia reseptejä blogissa; www.hentturiina.blogspot.fi
VastaaPoistaMaistui kyllä hyvälle! Yllättäen tuo suklainen pähkinäpohja toi kivan säväyksen ja kokonaisvaikutelma oli raikkaampi kuin mitä olisin uskonut. Kiitos reseptin jakamisesta!
VastaaPoistaTämä menee kokeiluun, kiitos ohjeesta!
VastaaPoista