Pofiber perunakuitua on meillä käytetty nyt jauhojen sijasta ahkeraan ja tässäkin kokeilussa se toimi loistavasti.
Oikeastaan ensimmäinen vedos oli pehmeät sämpylät, mutta kun ne kuitenkin ulkomuodoltaan muistuttivat enemmän rieskoja niin ajattelin, että tehdään sitten rieskoja ! Isäntä huuteli vielä, että saiskos sinne porkkanaa kanssa?
No, jo vain :)
Parin hiilarin peruna-porkkanarieskat 10 kpl
Tarvitset:
- 3 dl pofiber perunakuitua (60g = yhteensä noin 8 hiilaria)
- 1 keskikokoinen raastettu porkkana
- 2 rkl psylliumia
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- (1 rkl chia-siemeniä)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 3 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet sekä raastettu porkkana keskenään.
Sekoita veteen kananmuna ja öly. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
Anna taikinan turvota hetki ja muotoile siitä tanko jonka jaat 10: neen osaan.
Taputtele ja muotoile palat pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohuiksi rieskoiksi.
Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa 225*C noin 10 min.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Tässä vielä tarkka laskelma rieskan hiilareista. Eli yhdessä rieskassa on hh noin 1.6
6 kommenttia
Tosi hyviä! Viljaisia mutta ei kuitenkaan. :) teen ehdottomasti toistekki!
VastaaPoistaNäitä olen tehnyt jo monta kertaa, makoisia ovat :)
VastaaPoistaNämä on tosi hyviä! Teen usein tuplasatsin, ja lisään toiseen puoleen pähkinäjauhoja ja enemmän siemeniä. Pofiberin tilallekin Fibrexiä joskus. Silti aina maistuvat!. Kumma ohje kun aina toimii :)
VastaaPoistaTämän tapaista ohjetta olen juuri etsiskellyt!
VastaaPoistaTuli kokeiltua! Paistoin pannulla. Minulla tuli jotain sämpylän ja rieskan välimaastosta. Hyviä silti! Jouduin myös vähän soveltamaan kun perunakuitu loppu 2 desin jälkeen kesken... Maistuu hyvältä juuston kanssa!
VastaaPoistaHuikeita ohjeita ja kerrankin ilman mantelijauhoa ! kiitos !
VastaaPoista