Pesto-mozzarellakanaa, nopea ja helppo

tiistai 24. maaliskuuta 2015


Tämän ruuan valmistukseen menee puolituntia maksimissaan. Resepti on erittäin helppo ja nopea! Pesto-mozzarellakana sopii hyvin niin arki kuin juhlavampaankin ruokapöytään.

On erittäin ilahduttavaa, että työyhteisössäni, joka koostuu pääosin miehistä on monta todella innokasta kotikokkaajaa ja monesti keskustelemmekin taukohetkinä ruuasta. Viime perjantaina taas vertailiin reseptejä ja eräs kertoi monasti laittavansa nopeana ruokana ihan vaan ruskistettujen kanafileiden päälle vähän pestoa, mozzarellaa ja sitten uuniin.
Tuostahan heti tietenkin otin kopin jä päätin vähän muokaamalla kokeilla. Loistavaa!

Luulenpa Erik, että sinua vielä melkoisen moni kiireinen kotikokkaaja mielessään kiittää. Resepti on täysi kymppi !

Pesto-mozzarellakanaa

Tarvitset:
  • 500 - 600g broilerinfileitä
  • 2 mozzarellajuustoa
  • purkki punaista tai vihreää pestoa. Itsetehdyn punaisen peston ohjeen löydät klikkaamalla Tästä
  • rasia kirsikkatomaatteja
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • voita tai oliiviöljyä fileiden ruskistamiseen

Ruskista fileet nopeasti pannulla molemmin puolin. Fileet kypsyvät vielä uunissa, joten niitä ei tässä vaiheessa kannata paistaa vielä kypsiksi.
Lado ruskistetut fileet uunivuokaan. Rouhi niille vähän pippuria, (suolaa) ja laita jokaiselle fileelle pestoa ja siivu-pari mozzarellaa.
Pyöräytä kirsikkatomaatit myös nopeasti pannulla, jotta saavat vähän väriä ja lisää ne fileiden päälle tai reunoilla sikinsokin vuokaan antamaan väriä ja näköä.
Paista uunissa 200*C noin 10-15 minuuttia

Tarjoile mieleisesi lisukkeen tai vaikka ihan vihersalaatin kanssa.

Juomasuositus:
Punaviini: Matua, Pinot Noir, Uusi-seelanti
Valkoviini: Leyda, Sauvignon Blanc, Chile




10 kommenttia

  1. Kuulostaapa hyvältä ja helpolta

    VastaaPoista
  2. Menee viikonloppuna kokeiluun! Herkullisen ja helpon oloinen resepti! KIITOS sinulle Tinsku tästä blogista! Harvemmin tulee kommentoitua, mutta luen todella aktiivisesti ja kokeilen myös näitä sinun reseptejä. Ja vihdoin ja viimein minun ja siippani vatsanväänteet on tiessään :D Thänks!

    VastaaPoista
  3. Jestas kun melkein tuntee tuoksun ruudun takaa! Tätä teen kyllä töässä joku viikonloppu Murulle :-)

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä niin hyvää ja helppoa ruokaa, itse teen melkein samoilla ohjeilla.
    pikaista parnemista sulle ystäväiseni <3.... arvaa kuka tartutti influessan mulle... viime yönä alkoi, pahus vieköön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tänään tulilla päivitetty versio. Katsotaan mitä tulee. Voi hyvät hyssykät...pikaista paranemista. <3

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta. Tänään tein ja oli todella hyvää ja nopeaa tehdä.

    VastaaPoista
  6. Tätä on tänä keväänä tullut tehtyä useamman kerran ja hyväähän tämä on, sekä tällaiselle tumpelolle riittävän helppoa valmistettavaa. Tosin kaipaisin kikkakolmosta mitä voin/pitäisi tehdä toisin, kun mulla ainakin kaikki mozzarellat sulaa olemattomiin? Jämiä sitten kaavin uunivuoan pohjalta. Ohjeen mukaan on menty ja pari erilaista mozzarellaakin testattu, yhtä laihoin tuloksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lado fileet tiiviisti uunivuoan pohjalle niin mozzarella sulaa nätisti päälle

      Poista