Kevätkääryleitä voi dibata esim. soija- tai chilikastikkeeseen tai vaikka värikkääseen salsaan.
Omat kääryleeni täytin salaatilla, katkaravuilla ja osan paistetulla kanalla.
Kevätkääryleihin tarvitset:
- Riisipaperia. Riisipaperia saa aasialaisita kaupoista ja jo monista isommista marketeista.
Salaattia ja kasviksia. Tein Som Tam tyylisen salaatin johon käytin.
- kesäkurpitsaa
- porkkanaa
- paprikaa
- punasipulia
Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
Kastikkeeseen salaatille:
- loraus sitruunamehua
- 3 rkl kala- tai soijakastiketta
- 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 rkl kookos- tai palmusokeria ( muuta tummaa sokeria esim. intiaani, hätätapauksessa fariini)
- (Pieni pala inkivääriä pilkottuna)
- 1 -2 pientä chiliä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl vettä
Sekoita kastike mielellään tehosekoittimessa ja lisää suikaloitujen kasvisten joukkoon. Anna salaatin maustua hetken ennen kääryleiden täyttöä. Voit hyvin tehdä salaatin jo edellisenä päivänä.
Lisäksi:
- kalaa, kanaa, katkarapuja, lihasuikaleita yms.
Laita laakeaan astiaan lämmintä vettä. Liota riisipaperi kerrallaan vedessä muutaman sekunnin.
Täytä ja kääri napakaksi rullaksi.
Huomioi että rullat tarttuvat helposti toisiinsa.
Salsa:
- 2 dl mangoa. Käytin pakastettua kuutioita
- 2 tomaattia
- puolikas punasipulia
- 1 punainen chili
- tuoreita yrttejä, esim persillia ja korianteri
- 1 rkl kookos tai palmusokeria
Pilko kaikki salsan ainekset pieneksi ja sekoita keskenään. Jos haluat salsasta enemmän kastikemaista voit sekoittaa joukkoon lisäksi vielä mangososetta.
Lähetä kommentti