Chili sin carne soijarouheesta

torstai 9. huhtikuuta 2015

Huijaus keittiössä Vol.2 Vietetään taas kasvisruokapäivää.
Olen pikkuhiljaa huomannut, että soijarouhe on valtavan hyvä lihan korvike. Tein siitä aikasemmin "lihapullia" jotka menivät kuin väärä raha koko perheelle. Samoin kävi tämän Chili "con" eli sin carnen kanssa. Kukaan ei olisi huomannut ruokaa kasvisruuaksi jos en olisi sitä erikseen maininnut.
Soijan etu on myös se, että jos on rouhetta kaapissa on aina jotain ruokaa. Pitääpä tuosta laittaa kokeiluun vielä joku kerta "jauheliha"- piirakka ja pizza.


Chili sin carneen 6. lle tarvitset:

2 dl tummaa soijarouhetta
1prk (n. 400g) tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
2- 4 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1-2 punaista chiliä
2 dl vettä
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk kidneypapuja huuhdeltuna ( tai 2 jompaa kumpaa)
kasvisliemikuutio
mausteita kuten: mustapippuri, yrttejä, taco- tai grillausmaustetta, savupaprikajauhetta

tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta

oliiviöljyä paistamiseen

Pilko sipulit ja chili ( poista tarvittaessa siememet) ja kuulota niitä oliiviöljyssä hetki pannulla. Lisää sekaan kuiva soijarouhe ja ruskista sitä myös hetki.
Lisää vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
Lisää pavut ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.

Vinkki: Jos Chili sin carnea jää kovasti yli. Voit siitä seuraavana päivänä tehdä vaikka täytettyjä paprikoita.


Lähetä kommentti