Tänään on siis loistava päivä pitää viikon kasvisruokapäivä. Kaapissa oli sopivasti vielä hiilarittomasta sushista yli jäänyttä kukkakaalia josta syntyy keitto käden käänteessä.
Ihan täysin vegeilyyn ei meikäläisestä kuitenkaan ole, joten proteiinilisänä laitoin keiton sekaan reilusti koskenlaskijajuustoa
Juustoinen kukkakkaalikeitto 4.ll
Tarvitset:
- noin 500 g tuoretta tai pakastekukkakaalia nupuiksi lohkottuna
- 8 dl -1 l vettä
- 250 koskenlaskiajuustoa (maku vapaa)
- kasvisliemikuutio
- mustapippuria
- (suolaa)
- yrttejä esim. rakuuna
- ripaus kookossokeria
Laita kukkakaalit kattilaan ja lisää 8 dl vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kypsiksi asti.
Ota kattila liedeltä ja soseuta kaalit ja nesteineen sauvasekoittajalla tasaiseksi sosekeitoksi. Jos keitto on kovin paksua niin lisää loppu vesi. Laita keitto takaisin liedelle ja lisää sekaan paloiteltu koskenlaskijajuusto.
Kiehuttele hiljalleen kokoajan sekoitellen niin kauan että juusto on sulanut.
Lisää maun mukaan pippuria rakuunaa ja tarvittaessa suolaa. Pieni ripaus kookossokeria tuo kivasti keiton makuja esiin.
Koristele valmiskeitto esim. silputulla persillialla tai ruohosipulilla. Parmesan lastut sopivat myös keiton päälle hyvin.
Vinkki: Jos haluat keitosta kermaisemman niin korvaa esim 1 dl vedestä kermalla
Paahdetut rapeat pekonilastut maistuisivat keiton päällä taivaallisilta
Lähetä kommentti