Lähes hiilariton Sushi

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Hiilarittomat Sushit on ajatuksena hautunut pitkään. Eli sushi ilman riisiä !
Tänään sitten sain itseäni niskasta kiinni ja toteutun ajatuksen.
Sushit itseasiassa onnistuivat yli odotusten ja olisittepa nähneet sushia rakastavan tyttäreni ilmeen kun laittoi ensimmäisen palan suuhunsa. Kasvot loistivat kuin Japanin aurinko konsanaan.
Sushi on tehty pieneksi pilkotuista kukkakaalin nupuista ja minun mielestäni maku on parempi kuin riisistä tehty. Tämähän on vain ainakin vielä minun ja parin muun mielipide, joten nöyrin anteeksipyyntö makirullien alkuperäisen reseptin keksijälle




Hiilarittomaan sushiin tarvitset:

  • tuoretta kukkakaalia (ei pakaste) 
  • merilevä- eli norilevyjä
  • riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • majoneesia
  • wasabia

Täytteet esim:

  • kraavi- tai kylmäsavulohi
  • tonnikala
  • tuorekurkku
  • paprika
  • kevätsipuli
  • ym.

Rulaamisen avuksi:

  • bambualusta eli makisu

Lisukkseeksi:

  • Wasabia
  • soijakastiketta
  • hillottua inkivääriä tai tuoretta inkivääriä ohuina lastuina

Leikkaa ohuita siivuja kukkakaalin kukinnoista ja rouhi ne vielä pieneksi veitsellä tai surauttele irralliset kukinnot yleiskoneella riisimäiseksi muruksi kuten kukkakaaliriisiä ohjeessa.
Ohjeeseen tästä



Tarvitset kukkakaali"riisiä" noin reilun kourallisen per norirulla. Yhdestä rullasta tulee noin 6-8 maki sushipalaa.
Laita kukkakaalisilppu kattilaan ja lisää vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät.
Lisää veteen suolaa ja noin puoli rkl riisiviinietikkaa per reilu kourallinen kukkakaalia.
Keitä kukkakaaleja muutama minuutti. Kukkakaaleihin saa ja pitää jäädä hieman rapsakkaa suutuntumaa joten tarkkaile ja maistele keitostasi.
Valuta kukkakaali"riisi"lävikössä mutta älä huuhtele. Anna jäähtyä rauhassa.
Kaada "riisi" kulhoon ja lisää tarvittaessa hieman riisiviinietikkaa ja suolaa.
Sekoita "riisin" joukkoon noin 1-2 rkl majoneesia per kourallinen. Sekoittele seosta ja tunnustele. "riisi" saa jäädä vähän irtonaisen tuntuiseksi mutta puristaessa kuitenkin "jyvät" tarttuvat toisiinsa kiinni.

Laita merilevälevy bampualustan päälle leveämpi pää alaspäin.
Lisää kukkakaali"riisiä" tasaisesti levyn päälle jättäen noin 2 cm täyttämättä levyn yläpäästä.
Lisää levylle noin 2/3 osa kohdasta mieleisilläsi täytteitä suht ohuelti. Hiero täyteisiin maun mukaan wasabi tahnaa. ( täytteeseen siksi koska "riisi" on suht irtonaista)



Rullaa sushi napakaksi rullaksi bampualustaa apuna käyttäen ja puristele rullattua pötkylää ihan reilusti jotta "riisi" ottaa kiinni toisiinsa. Rullasta tulee todennäköisesti hieman nestettä läpi, mutta se ei haittaa. Kuivaat vaan valmiin rullan talouspaperilla.



Leikkaa valmiit rullat sahalaitaisella veitsellä 6-8:aan osaan.
Tarjoile sushit wasabin, soijakastikeen ja inkiväärin kera

Jos haluat tehdä majoneesin itse niin pomminvarma ohje löytyy täältä.
Jätä ohjeesta valkosipuli halutessasi pois.







5 kommenttia

  1. Hienoja, näyttävät ainakin aivan "oikeilta" makeilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Nämä onnistuivat aivan yli odotusten.
      Olivat helppoja leikata palasiksi, sekä maku oli ihan nappi vaikka itse kehunkin :)

      Poista
  2. Karppaussushi-reseptiä hain ja sellainen löytyi. Monesti pettyy kun kokeilee reseptejä, jotka kehutaan maasta taivaisiin, mutta tämä todellakin lunasti odotukset! :)
    Kiitos uudesta lempparista.

    VastaaPoista