Lantturanskalaiset

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Olen pari päivää turannut viljattomien munkkikokelujen kanssa ja erittäin huonolla menestyksellä. Ensimmäisen kokeilun tein hiivalla ja munkit nousivat ihan ok, mutta lässähtivät paiston jälkeen. Toisen tein leivinjauheella ja niistä tuli erinomaisia ovikiiloja. Ai että, tämä kokeileva keittiö joskus kysyy hermoja.
Jotain valmista kuitenkin piti saada ja onneksi bongasin pari jääkaapin perälle unohtunutta lanttua.
Lantturanskalaisia! Oivaa lohturuokaa.




Lantturanskalaisiin tarvitset:

  • 1 keskikokoinen lanttu per syöjä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, pippuria ja  grillausmaustetta

Kuori lantut ja tee niistä noin sentin vahvuisia tikkuja.



Kuivaa lanttutikut talouspaperilla ja uppopaista n. 170*C öljyssä niin että niistä tulee kullan ruskeita.
Valuta lantut ja anna hetken kuivahtaa.
Nosta öljyn lämpötila 200*C ja paista lantut vielä toistamiseen kauniin rapean ruskeiksi
Valuta ja mausta. Tarjoile heti.

Vinkki: Tee lantturanskalaiset vaikka kolmen hiilarin hampurilaisten lisukkeeksi.
Ohjeeseen tästä

2 kommenttia