Silmäkulmiin ja poskiin taisi tulla muutama hymyryppy lisää. Naama loisti kuin Naantalin aurinko kun lusikoin koemaistiaiset suuhuni.
Sokeriton Nutellajäätelö 4:lle
Tarvitset:
- 2 rkl karppisokeria Yesdeli
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 200g hasselpähkinä- suklaalevitettä sokeriton esim Torras stevialla makeutettu. Sokeria käyttävät laittavat ihan normi Nutellaa.
- kourallinen rouhittua sokeritonta suklaata esim. Torras sokeriton talous suklaa
- kourallinen hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
Koristeeksi:
- rouhittua suklaata
- rouhittua pähkinää
Erottele kananmunan keltuiaiset valkuaisista.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi isohkossa tukevassa astiassa.
Kiehauta kerma ja maito kattilassa.
Valuta kuuma maito- kermaseos keltuiaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää myös pähkinä- suklaalevite seokseen vatkaten.
Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi ja jäädytä jäätelö jäätelökoneessa tai pakasta teräskattilassa noin 5 h. Jos teet jäätelön pakkasessa, niin vatkaa seosta sähkövatkaimella muutamia kertoja pakastuksen aikana.
Tee valmiista jäätelöstä annospalloja ja koristele ne suklaa- ja pähkinärouheella.
Lähetä kommentti