Suklaa sisältää myös elimistölle elintärkeää sinkkiä, magnesiumia ja kuparia. Lisäksi suklaa vain yksinkeraisesti lisää ihmisen onnellisuutta. Syökämme siis suklaata!
Suklainen lumipallokiisselli 6. lle
Suklaakiisseliin tarvitset:
- 5 kananmunan keltuaista
- 0,75 dl karppisokeria YesDeli tai tavallista kidesokeria
- 0.5 l täysmaitoa tai haluamaasi kasvimaitoa
- 60 g Yesdelin sokeritonta Torres taloussuklaata tai yli 80% tummaa suklaata. Maidottomaan maidotonta suklaata
- 3 kananmunan valkuaista
- 0.25 dl karppisokeria tai tavallista kidesokeria
- mantelilastuja tai rouhetta
- kookos- tai palmusokeria
- (sitruunankuorta ja sitruunamelissan lehtiä)
Erottele keltuaiset ja valkuiset toisistaan.
Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Kuumenna maito juuri ja juuri kiehuvaksi.
Kaada maito ohuena nauhana keltuiasvaahdon joukkoon kokoajan vispaten.
Kaada seos takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kokoajan sekoittaen niin että seos vähän sakenee.
Ota kattila pois liedeltä ja sulata paloiteltu suklaa seoksen joukkoon.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin.
Kun kiisseli on täysin kylmää, tee lumipallot.
Laita tilavaan kattilaan noin litran verran vettä kiehumaan.
Vatkaa noin 3 valkuista karppisokerin kanssa kiinteäksi marenkivaahdoksi.
Nostele lusikalla marenkivaahdosta pieniä kasoja kevyesti poreillevaan kiehuvaan veteen hyytymään.
Keitä noin minuutti. Nosta lumipallot reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.
Annostele suklaakiisseli annosmaljoihin tai lautasille ja lisää jokaiseen yksi lumipallo.
Koristele mantelilastuilla- tai rouheella.
Vinkki:
Mausta suklaakiisseli chilillä ja käytä sitä myös koristeluun.
Käytä loput valkuiset esim. munakkaaseen.
2 kommenttia
Oikeastiko 0,5 dl maitoa? Ei siis 0,5 l?
VastaaPoistaVoi Kiitos. Korjattu. Völillä vaikka kuinka monta kertaa oikolukisi ei vain oma silmä näe. Kiitos vielä kerran :)
Poista