Karpin perunasalaatti

lauantai 2. toukokuuta 2015

Vaikka vappu jo meni, niin "peruna"salaatti maistuu aina.
Olen Karppaajan "Valkosipuliperunat" Retikasta reseptin jälkeen intoutunut kokeilemaan retikkaa monessa muussakin ruuanlaitossa esim kiusauksissa. Vinkkinä siis muillekin retikkafaneille, että kiusauksiin vähähiilarinen retikka taipuu mainiosti. Retikassa hiilareitahan oli siis vain 2,3 ja kaloreita 14 per 100g, joten eipä siis juuri mitään ja näin ollen sopii vaikka juureksena ketokarpillekkin ja laihduttajalle erinomaisesti.
Ajattelin tälläkertaa kokeilla tehdä retikasta "perunasalaatin."
Salaatissa retikka toimi hyvin, koska keittämisen jälkeenkin jää kiinteäksi eikä hajoa kuten peruna. Maultaan ehkä kuitenkin jäi tässä kohtaa ensimmäisenä päivänä vähän pliisuksi. Seuraavana päivänä retikka oli jo imenyt makuja kastikkeesta ja se oli huomattavasti maukkaampaa. Suosittelen laittamaan salaattiin osaksi myös lanttua tai palsternakkaa tai vaikka molempia.



Karpin perunasalaatti.
Tästä annoksesta tulee ruokaisa salaatti 4:lle tai lisukesalaatti noin 8:lle

Tarvitset:
600 g retikkaa, lanttua, tai palsternakkaa. Maukas salaatti tulee myös kun sekoitat vähän jokaista
  • 2 hapokasta omenaa
  • 4 kpl maustekurkkuja
  • puolikas keltasipuli
  • puolikas pienehkö purjo
  • (kevätsipulia ja kapriksia)
Kastike salaatille:
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 1-2 rkl valkoviinietikkaa tai kurkkulientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • hieman kookossokeria (pieni makeus tuo kivasti muita makuja esiin ja taittaa hieman happamia makuja)



Lohko juurekset vähän pienemmiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästät näin keittoaikaa. Jos laitat retikkaa, lanttua ja palsternakkaa, niin huomioi keittoaika. Lanttu vaatii pisimmän kypsennysajan, joten laita se kiehumaan ensimmäisenä ja lisää järjestyksessä retikka palsternakka. Jäähdytä.
Kuutioi kypsät juurekset sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuutioi myös omenat ja maustekurkku.
Silppua sipuli ja purjo.
Sekoita kaikki aineet keskenään.

Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään. Tarkista kastikkeen maku.
Jos haluat tehdä majoneesin itse, niin helpon ohjeen siihen löydät Täältä
Sekoita kastike salaattiaineksiin ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin pari tuntia. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Koristele valmis salaatti kevät- tai ruohosipulisilpulla ja kapriksilla.



Lähetä kommentti