Keikauskakku

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Vähähiilihydraattinen keikauskakku.

Keikauskakku taisi olla 90- luvun hittikakku. Tuo hauskan näköinen kakku onnistuu myös mainiosti vähähiilihydraattisena ja se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä mehevöitymään.


Keikauskakkuun voi laittaa lähes mitä vaan hedelmiä ja marjoja. Itse käytin tälläkertaa raparperia, omenaa ja puolukkaa.



Pohjaan tarvitset:
  • 3 munaa
  • 2 dl karppisokeria YesDeli
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl appelsiini- tai ananasmehua (säilykepurkin lientä jos laitat kakkuun myös ananasta)
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
Vuokaan:
  • 25 g sulatettua voita tai margariinia
  • 3 rkl karppisokeria YesDeli
  • 3 rkl tummaa sokeria esim. kookos sokeri
  • 3 rkl mantelirouhetta
  • hedelmiä ja/tai kiinteitä marjoja maun mukaan, kuten esim. raparperi, omena, ananas, kirsikat, puolukat, viinimarjat.

Vaahdota munat ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne, sekä mehu ja sulatettu voi tai margariini munasokeri vaahdon joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm tai pienempi irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kaada vuoan pohjalle sulatettu voi tai margariini. Voitele myös vuoan reunat.
Sekoita karppi- ja tummasokeri keskenään ja ripottele ne tasaisesti koko pohjalle.
Levitä hedelmiä ja marjoja sokerin päälle.
Ripoille mantelirouhe hedelmien päälle.

Kaada taikina varovasti vuokaan ja kypsennä 175*C 50-60 minuuttia.

Tähän väliin vielä tälläinen elämää helpottava huomio. Kun laitat kakkuvuuan ritilälle niin laita ritilän alle vielä uunipelti. Se on mukavampi pestä kuin uuni. Rengasvuuan reunasta saattaa paiston aikana valua hieman nestettä.

Laita paiston loppuvaiheessa kakun päälle folio jos kakku näyttää saavan liikaa väriä.

Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se tarjoiluvadille.



Kakun kanssa maistuu vaniljakastike tai kermavaahto.

Helpon vaniljakastikkeen löydät Täältä.



Lähetä kommentti