Mausteinen katkarapukastike ja mustapapupastaa

maanantai 4. toukokuuta 2015

Pääsin kokeilemaan uusia runsas proteiinisia papupastoja jotka ovat luontaisesti gluteenittomia ja viljattomia. Papupastat ovat myös vähähiilarisia joten sopivat ajatusmaailmaani loistavasti. Iloisena yllätyksenä vielä todettakoon, ettei pastoissa ole mitään muuta kuin papujauhetta ja vettä. Yhtään e-koodia et siis paketin kyljestä löydä ! Lisäksi nämä papupastat ovat myös täyttä luomua. Ten points siis tähän asti !

Entäs sitten maku ?
Sehän on kuitenkin sanotaanko melkoisen ratkaiseva asia. Ja kas kyllä. Arvovaltainen kotimakuraatini toivotti pastat ensipuraisulla tervetulleiksi keittiöömme. Pastat jäävät sopivasti al dente ja niissä on makua. Keitin kokeeksi ensimmäisellä kerralla mustapapuspagettia ja soijapapuspakettia.
Soijapapuspaketti nautitiin lihapullakastikkeen kera ja mustapapu sai seurakseen mausteisen katkarapukastikeen. Perinteisesti äyriäispasta tarjoillaan mustekalan musteella värjätyllä pastalla joten mustapapu väriltään sopi tähän reseptiin loistavasti.



Mausteinen katkarapukastike ja mustapapupastaa 4. lle

Kastikkeeseen tarvitset:

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 iso punainen paprika
  • 2 pitkää miedohkoa chiliä ( tai muuta chiliä maku toppumusten mukaan) Vaihtoehtoisesti voit käyttää esim 2-3 rkl chilikastiketta. Jos kastike on kovin makeaa niin jätä alla oleva kookossokeri pois.
  • 2 tl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria. 
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kookoskermaa tai tavallista kermaa
  • 1 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • oliiviöljyä tai voita paistamiseen
Pasta:
  • paketillinen mustapapupastaa YesDeli

Poista chileistä siemenet ja pilko ne pieneksi. Kuutioi paprika ja silppua sipuli sekä valkosipuli.
Kuulota sipulit tilkassa oliiviöljyä, mutta älä ruskista.
Lisää chili, paprika, mustapippuri, kookossokeri ja kalakastike. Pyöräytä kuumalla pannulla muutaman kerran jotta maut irtoavat ja lisää vesi sekä kookoskerma. Jos käytät chilikastiketta niin lisää se vasta nyt ja jätä kookossokeri pois.
Anna kastikkeen kiehahtaa hieman kasaan. Tarkista maku ja suurusta tarvittaessa.

Lisää joukoon silputtu korianteri ja katkaravut. Kiehauta, mutta älä enää keitä jotteivat katkaravut sitkisty.

Lisää pastan keitinveteen suolaa ja liraus oliiviöljyä. Keitä muuten pakkauksen ohjeen mukaan.

Markkinoilta löytyy tällähetkellä ainakin 4 erilaista papupastaa. Proteiinia pastoissa on reilu 40g/100g ja hiilareita noin 15. Hiilareita annokselle keitettyä pastaa jää siis noin 6.


Päivitetty myöhemmin: Papupastojen saatavuudesta tulvi heti kysymyksiä. Elikä YesDelin verkkokaupasta ainakin saa. Ja saattaa olla että joistain hyvinvarustelluista marketeista. Kysykää kauppiailsta tuotetta valikoimiin. YesDelin verkkokauppaan pääset klikkaamalla Tästä

Lähetä kommentti