Raparperiä vielä riittää ja happaman makea raparperipannacotta on uuuh, niin ihanaa !
Arvoisa kotiraatini rankkasi tämän reseptin ihan ykkösten joukkoon. Raparperihilloke on tarkoituksella jätetty hieman happamaksi, koska makeahkon kermaisen pannacotan seurana siitä tulee makunystyröitä hivelevä nautinto. Etkö usko? Kokeile niin tiedät.
Rapperipannocotta 4. lle
Tarvitset raparperihillokkeeseen:
- 2 isoa raparperirinvartta
- 0.5 dl karppisokeria (erytritoli) YesDeli. Tai tavallista valkoista sokeria jos se sopii ruokavalioosi
- 2 rkl vettä
- 1 tl kanelia
Tarvitset pannacotaan:
- 2 dl kermaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl karppisokeria (erytritoli) YesDeli. Tai tavallista valkoista sokeria jos se sopii ruokavalioosi.
- 3 liivatelehteä
- 0.5 tl kanelia
- teelusikan kärki aitoa vaniljaa, pari tippaa vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan raparerit, vesi ja karppisokeri. Keitä raparperit välillä sekoitellen kypsiksi niin, että seoksesta tulee hillomaista. Noin 10-15 min. Nosta kattila jäähtymään.
Huom. Maista hilloketta ja jos se on mielestäsi liian hapanta. niin lisää varovasti makeutuksen määrää.
Mittaa toiseen kattilaan kerma, maito, karppisokeri, kaneli ja vanilja. Kiehauta seos kokoajan sekoitellen. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja lisää ne kermamaito seoksen joukkoon ja sekoittele hyvin.
Annostele lasien tai muiden annosmaljojen pohjalle lusikallinen raparperihilloketta. Kaada hieman jäähtynyt pannacottaseos varovasti päälle.
Laita laita pannacotta-annokset jääkaappiin jahmettymään ainakin kahdeksi tunniksi. Mielelään seuraavaan päivään.
Lusikoi loppu raparperihilloke annosten päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki: Pilko tuoreita mansikoita raparperihillokkeen lisäksi myös pannacotan pohjalle.
Lähetä kommentti