Sain Pajuniemeltä testiin ja ideoitavaksi erilaisia makkaroita ja paketissa oli mukana myös Luomu Makulenkkiä. Ajattelin ensin perinteistä saunankiukaalla kypsentämistä, mutta päätin kuitenkin hakea sieltä mökin nurkalta sen savustuslaatikon.
Idea ei ollut ollenkaan pöllömpi. Olisittepa nähneet varsinkin miesväen ilmeet savustuslaatikkoa aukaistaessa :) Tuoksu ja näkymä oli heille(kin) suorastaan huumaava.
Lisukkeeksi savustetulle Makulenkille tein ison kulhon vihreää salaattia ja tyylisuunnastani hieman poiketen kattilallisen uuden sadon yrtti-pestoperunoita. Mutta hei. Vieraitahan pitää hemotella ja myönnän maistaneeni itsekkin ihan muutaman. :)
Pajuniemen luomu Makulenkki sopi loistavasti savustukseen, koska se on erittäin lihaisa (79% lihaa)
ja sopivan rasvainen, (15g/100g) näi ollen se ei räjähdä muodottomaksi kuumentaessa.
Hiilareita Luomu Makulenkissä on pyöreät 0.
Ja vielä erityispointsit annan luontoihmisenä tietenkin luomulle.
Syöjien kommentit olivat: Ihan parasta lenkkiä newer ever. ( Veikkaanpa, että tuo ei ollut pelkkää kohteliaisuutta, koska kokkikin tykkäsi kovin)
Kannttaa kokeilla! Suosittelen!
Lisää tietoa Pajuniemestä ja tuotteista: http://www.pajuniemi.fi/
Savustettu cheddar-makulenkki
Tarvitset:- Pajuniemi Makulenkki luomulihasta
- cheddarjuustoa (tai muuta kiinteää juustoa joka ei valahda makkarasta savustuslaatikon pohjalle)
- savustuslastuja ja sokeria
- (pala katajan oksaa ja yrttejä)
Viillä lenkistä ohuita siivuja pois ja työnnä koloihin cheddarjuusto paloja.
Savusta noin 15 min tai niin kauan kun lenkki on höyryävän kuuma ja saanut kauniin savuisen värin.
Uuden sadon yrtti-pestoperunat
Tarvitset:
- 1kg kiinteitä pienehköjä uusia perunoita. Esim. Siikli
- 2 rkl vihreää pestoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta ruohosipuli silppua
- kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna. Esin tinjami, basilika, salvia
- mustapippuria ja suolaa myllystä
Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä.
Kaada vesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä ilman kantta. Samalla perunat myös hieman kuivahtavat.
Sekoita pesto ja oliiviöljy keskenään ja lisää ne perunoiden joukkoon. Laita kattilaan kansi ja ravistele kevyesti. Lisää silputtu ruohosipuli sekä yrtit ja rouhi päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria. Ravistele varovasti taas muutaman kerran.
Yrtti-pestoperunoidenerunoiden ei tarvitse olla tulikuumia tarjoillessa. Maut tulevat paremmin esiin kun peruna saa hieman jäähtyä.
Itse asiassa nämä näyttivät maistuvan vieläpä ihan kylminäkin. Jätin aterialta jääneet perunat kulhoon pöydälle ja johonkin ne siitä vaan pikkuhiljaa katosivat :)
Yhteistyössä:
Lähetä kommentti