Paholaisen porsas haastaa nyhtöpossun

torstai 10. syyskuuta 2015


Paholaisen porsas maustetaan nimensä mukaisesti reilulla määrällä paholaisen hilloa ja haudutetaan kypsäksi värikkään kasvispedin päällä. Tämä hieman makean tulinen uuniruoka haastaa nyhtöpossun mennen tullen. Etko usko? Kokeile :)

Kesä on varmasti monella mennyt paljolti grillailujen merkeissä, mutta nyt kun illat pikkuhiljaa hämärtyvät ja päivät viilenevät on aika kaivaa uunipadat esiin kaappien kätköistä. Onnellisia ovat ne jotka omistavat leivinuunin. Lämmitys ja ruuanlaitto onnistuvat samalla kertaa.
En itse omista leivinuunia, mutta mitä pidemmälle syksyä ja kohti talvea mennään, huomaan laittavani enemmän ja enemmän pitkään haudutettavia uuniruokia.

Pajuniemeltä tulikin syyskuun alussa kauppoihin juuri sopivasti uutena tuotteena Luomu porsaan kassler. Se on pääraaka-aine myös tässä Paholaisen porsaassa.
Luomuporsaan kassler oli erittäin positiivinen yllätys ei niinkään kasslerin ystävälle. Luomu porsaassa on suht reilusti rasvaa, mutta se suli kaikki kypsentäessä ja liha oli todella mureaa ja mehevää.



Voit käyttää Paholaisen porsaan valmistukseen kaupan valmista paholaisenhilloa, mutta jos haluat valmistaa senkin itse, niin suosittelen  kokeilemaan sivun lopussa olevaa paljon kehuttua reseptiä.

Paholaisen porsas 4.lle

n. 800 g Pajuniemen Luomu porsaan kassleria
1,5 dl paholaisen hilloa
2 isoa paprikaa reiluina paloina
2 isoa sipulia isohkoina lohkoina
300 g kirsikkatomaatteja
reilusti kokonaisia valkosipulinkynsiä
mustapippuria ja suolaa myllystä
yrttejä kuten rakuuna, tinjami ja rosmariini
loraus oliiviöljyä

Nosta Pajuniemen Luomu porsaan kassler ainakin tuntia ennen huoneenlämpöön.
Mausta pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Viillä kassleriin noin 2 cm välein noin 2/3 osaa lihan paksuudelta syviä viiltoja.


Laita kasvikset ja valkosipulin kynnet uunipataan ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää yrttejä ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä.


"Kaiva" kasvispetiin kuoppa ja ja laske siihen kassler niin että kasvikset nousevat tukemaan lihaa padan reunoille asti. Täytä viillot reilusti paholaisenhillolla.


Paista uunissa ilman kantta 200*C noin 45 min tai niin kauan kun lihan pinta on saanut kauniin ruskean värin. (kuten ylinpänänä olevasta kuvasta huomaa, niin minä unohdin laittaa ruskistusvaiheessa ajastimen päälle ja liha ehti ottaa osittain hieman liikaa väriä, mutta onneksi tuo ei haitannut makua)
Laita pataan kansi päälle ja laske uunin lämpötilaa 150*C ja jatka kypsentämistä ainakin 2.5 tuntia.

Anna lihan vetäytyä padassa hetken ja leikkaa se sitten valmiiksi annossiivuiksi. Nosta liha takaisin pataa kasvisten päälle ja tarjoile.





Paholaisenhillo

400g tomaattimurskaa tai samanverran kaltattuja tomaatteja pilkottuna
2 iso paprikaa pieneksi pilkottuna
1 iso sipuli silputtuna
6 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
4 - maun mukaan chiliä silputtuna
1 rkl hunajaa, acavesiirappia tummaa sokeria yms.
1 rkl kala- tai soijakastiketta
pieni pala inkivääriä raastettuna tai 0.5 tl jauhettua inkivääriä
0.5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
(0.5 tl savupaprikajauhetta)

1 dl hillosokeria ( sokeriton versio 1 dl esim. erythritolia ja 1/3 tl hilloamisainetta)
0.5 dl balsamico etikkaa

Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri ja balsamico. Chili kannattaa laittaa osissa ja maistella haluttua tulisuutta. Lisäile sitten varovasti maun mukaan.
Keitä hilloa puolisen tuntia. Lisää sokeri ja balsamico. Keitä hiljalleen vielä noin 10 min. Tölkitä puhtaisiin kannellisiin lasitölkkeihin.

Hilloresepti on alunperin löytynyt blogista Kokit ja Potit, josta se on sitten hieman muokkautunut minun kattilaani sopivaksi :)



Lisää tietoa Pajuniemen maukkaista tuotteista ja loistavasta brändistä kannattaa käydä kurkkaamassa heidän nettisivuiltaan http://www.pajuniemi.fi/
Pajuniemen tuotteita löytyy hyvin varustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista. Tarkemman listan kattavan valikoiman kaupoista lääneittäin löydät Pajuniemen sivulta http://www.pajuniemi.fi/index.php?page=myyntipaikat
Pajuniemen tehtaanmyymälän löydät  Etelärannasta Helsingin vanhasta kauppahallista.
Kannattaa käydä myös tutustumassa ja tykkäämässä Pajuniemen FB-sivuista, jossa infotaan missä milloinkin Pajuniemen myyntiauto kulkee ja missä tapahtumista heidän tuotteitaan on laajalla valikoimalla mahdollista ostaa. Linkki Pajuniemen FB-sivuille tässä: https://www.facebook.com/Pajuniemioy?fref=ts



Yhteistyössä


4 kommenttia

  1. Paholaisen hillo on niin hyvää. Ollaan sitä miehen kanssa toisinaan tehty esimerkiksi ruisnappien päälle.

    Toi Paholaisen porsas vois olla ainakin miehen makuun. Näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paholaisenhillo sopii lähes minkä kanssa tahansa :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös paholaisen porsasta.

      Poista
  2. Mun possusta tais tulla asteen verran ruskeampaa kun paistu työpäivän ajan leivinuunissa :D mutta ihan superherkullista tämä oli. Kiitos taas loistavasta reseptistä!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ruskettunut :D Hyvähän se vaan on että tulee vähän kontrastia tähän valkeuteen :D

      Poista