Pirteän raikas sitruunainen kesäkurpitsa- rusinahillo

torstai 22. lokakuuta 2015



Pirteän raikas sitruunainen kesäkurpitsa- rusinahillo sopii loistavasti letuille, piirakoiden, pullien ja kakkujen täytteeksi, mutta aivan mahtavasti hillo sopii myös juustojen kanssa tarjoiltavaksi. Osallistun tällä reseptillä Sun-Maid 100 tapaa käyttää rusinaa kilpailuun.


Pirteän raikas sitruunainen kesäkurpitsa- rusinahillo


Tarvitset:
  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori 
  • 200 g Sun-Maid luomurusinoita
  • 100 g kuivattua aprikoosia tai mangoa
  • vaniljatanko
  • 2.5 dl sokeria tai makeudeltaan vastaava määrä esim. steviaa
Kuori ja raasta kesäkurpitsa. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Muista pestä sitruuna hyvin ennen raastamista. 
Pilko kuivatut aprikoosit tai mango pieniksi paloiksi. Halkaise vaniljatanko.
Laita nämä ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 45 min. seosta välillä sekoitellen. Nosta vaniljatangon palat pois.
Jos haluat hillosta tasaisempaa niin soseuta sitä nyt hieman vaikka sauvasekoittimella.
Lisää seoksen joukkoon rusinat, sokeri tai stevia ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 15 min.

Purkita hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä kylmässä.

Kiitokset tästä mahtavasta ideasta Ranskassa asuvalle tädilleni Arjalle joka aina toimii ehtymättömänä inspiraatioidenlähteenä kun oma pää lyö tyhjää :)

Jos pidit reseptistäni, niin olisin iloinen jos äänestät reseptiäni Pirteän raikas sitruunainen kesäkurpitsa- rusinahillo Ruoka.fi palvelun sivuilla klikkaamalla Tästä tai alla olevaa banneria. Kilpailuun on osallistunut paljon mahtavia ruokablogeja toinen toistaan hienommilla resepteillä. äänestämällä voit myös osallistua kilpailuun ja voittaa Sun-Maid tuotepaketin.



Toisen kilpailureseptini Rusinainen omena- juustosalaatti löydät täältä: 






2 kommenttia