Glögipäärynät ja piparkakkukermaa

lauantai 12. joulukuuta 2015



Työviikon jälkeinen perjantai. Pakko mennä kauppaan vaikka yhtään ei huvita. Kävelet aivan zombi'ena pitkin käytäviä ilman mitään ideaa, siitä mitä laittaisit ruuaksi tänään. Tuttua? ...
Ainoa asia mitä mietit samalla kun kävelet kaupan läpi, on ihana sohvan nurkka ja päikkärit.

Sain vaivoin kerättyä kauppakorin pohjalle pussin tarjous päärynöitä, lohifileen, keittojuureksia ja nakkipaketin. Kassan kautta ja kotiin.
Kotona huikkasin perheelle, että tänään on muuten sitten trendikäs sormiruokapäivä! ( kaikki siis syövät mitä omin näpein kaapeista löytävät tai lähtevät snakarille )
Erään työkaverini perheessä tämä äiti on nyt vähän väsynyt päivä on nimetty koodilla 10.
Kätevää. Kotiin tullessasi huutat vain koodi 10 ja kaikki tietävät, että nyt on parempi olla haluamatta yhtään mitään.

No taisin olla pauttiarallaa reilun tunnin sohvan nurkassa äly aivan kankaalla ja seuraavan tunnin haahuilin tokkuraisena sohvan ja työhuoneen tietsikan välillä, kunnes joku ääni päässäni alkoi vaatimaan jotain tekemistä ja itseasiassa "jauhopeukaloakin" alkoi syyhyttämään. Illan saldona oli sitten kuitenkin nämä aivan mahtavat glögipäärynät (pääsevät ehdottomasti joulupöydän jälkkäriksi tänä vuonna) ja joku sitruskakku jota tänään vielä jatkojalostan.
Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille <3 Muistakaa levätä. kaikilla on oikeus olla joskus "vähän" väsyneitä :)

Glögipäärynät ja piparkakkukermaa 4. lle

Tarvitset:

  • 4 pienehköä kiinteää päärynää
  • noin 1 l juomavalmista glögiä (sokerillista tai sokeritonta)
  • 3 dl kuohukermaa (maidottomaan kookoskermaa)
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus aitoa vailjaa tai 1 tl vaniljasokeria
  • maukeutukseen juoksevaa hunajaa, agavesiirappia, steviaa yms. tai  sokeria maun mukaan

Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikoilleen. Leikka päärynän pohjasta viipale, jotta ne seisoisivat tarjoiltaessa tukevasti pystyssä.
Keitä päärynöitä glögissä noin 15-20 min. Anna jäähtyä liemessään. Voit hyvin keittää päärynät vaikka edellisenä päivänä ja jättää liemessään maustumaan jääkaappiin.

Vatkaa kerma ja mausta piparkakkumausteella sekä kanelilla. Makeuta maun mukaan..

Pursota kerma rinkulaksi tarjoilulautaselle ja laita päärynä keskelle. Kaada päälle halutessasi vielä juoksevaa hunajaa, agavesiirappia tai tee lopusta glögistä makusiirappi. Ohje alla.

Vinkki: Jäljelle jääneen glögin  voi hieman terästää. Vetäistä jalkaan villasukat ja nautiskella kaikessa rauhassa sohvan nurkassa tai voit keittää siitä makusiirapin päärynöille.

Makusiirappi

Lisää glögiin reilu puoli desiä esim. kookossokeria tai muuta tummaa sokeria ( erytritolikin käy).
Keitä glögiä kasaan niin kauan että se hieman paksuuntuu. Huomaa, että siirappi paksuuntuu vielä jäähtyessään. Jäähdytä ja tajoile päärynöiden kera.






8 kommenttia

  1. On kyllä aivan ihanan näköinen herkku. Mulla tulee mieleen tonttu lumihangessa :D
    Kivaa viikonloppua Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin justiinsa. Ei näy kuin hattu :D Ihanaa viikonloppua myös sinne teille koko perheelle <3

      Poista
  2. Olen muutamana jouluna tehnyt vähän samantyylisiä päärynöitä kuin nämä ja katosivat melko nopeasti - olivat ehkä siis hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti. Tämä on vähän kevyempi jälkkäri raskaan jouluruuan jälkeen.

      Poista
  3. Nam ihanaa herkkua, oikein sellaista mitä mummikin aina teki. <3

    VastaaPoista
  4. Ihana! Muistutti punaviinipäärynään mikä isosiskoni teki ennen sotaa, meidän pihan päärynöistä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi. Pitääpä koitaa keittää myös punaviiniin. Kookossokeri voisi olla hyvä makeuttaja?

      Poista