Herkullinen salaatti leipäjuustosta, granaattiomenasta ja paahdetuista pähkinöistä

torstai 10. joulukuuta 2015


Tämän salaatin valmististin Itsenäisyyspäivän alkuruuaksi. Salaatti on muuten ylihelppo, mutta granaattiomenan siementen irroittelu tuottaa yleensä hieman päänvaivaa ja sotkua. Olen kokeillut vaikka mitä kikkoja ja katsonut netistä videoita, mutta idioottivarmaa tapaa en ole onnistunut vielä löytämään tai sitten en vaan osaa :) Sotkua tulee joka kerta.

Kaikesta huolimatta granaattiomenan kanssa taistelu kyllä maksaa vaivan. Siemenet ovat herkullisia ja kaiken lisäksi äärettömän terveellisiä.

Salaatti leipäjuustosta, granaattiomenasta ja paahdetuista pähkinöistä

Tarvitset:

  • salaatinlehtiä esim. tammenlehti, rucola, baby pinaatti yms.
  • leipäjuustoa
  • pähkinäsekoitusta 
  • granaattiomenan siemeniä
  • (kylmäsavupaistia, ilmakuivattua kinkkua yms.)
  • (kirsikkatomaatteja)
Tilkka öljjyä ja vähän suolaa pähkinöiden paahtamiseen


Paahda ensin pähkinät.
Lorauta tilkka öljyä paistinpannulle ja anna kuumentua. Lisää pähkinät ja paahda niitä hetki kokoajan sekoitellen. Ota pannu pois levyltä ja ripottele pähkinöiden päälle vähän suolaa. Jäähdytä.

Levitä salaatinlehdet tarjoiluastian pohjalle. Lisää kuutioitu juusto, mahdollinen liha ja tomaatit. Ripottele päälle paahdetut pähkinät ja kranaattiomenan siemenet.

Tarjoile balsamiviinietikkakastikkeen tai vinaigreten kera.

Helppo vinaigrette

Tarvitset:

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl agave siirappia tai juoksevaa hunajaa. ( sokerikin käy )
  • hieman suolaa
  • hieman ruohittua mustapippuria

Laita kaikki vinaigeten ainekset esin kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti.
Laita kastike jääkaappiin jäähtymään.

Ai niin. Jos sinulla on joku hyvä kikka granaattiomenan käsittelyyn, niin vinkkaa  kommentiin. Kommentoikaa ihmeessä muutenkin. Rakastan lukea niitä. Ihanaa loppuviikkoa kaikille. <3




9 kommenttia

  1. Nam nam ja nam <3 Leipäjuusto on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on ja tarkoitus olisi tässä jokukerta yrittää valmistaa myös itse :)

      Poista
  2. Tää oli niin paras salaatti ikinä! Ihanaa,kun sulla näitä ideoita riittää. Mukavaa joulunalusaikaa:)

    VastaaPoista
  3. Laiskalle kokille löytyy pakastealtaasta granaattiomenan siemeniä mansikoiden ja vastaavien vierestä!

    VastaaPoista
  4. Mie yleensä onnistun siementen irrottamisesta tällä tavoin: Pesasen granaattiomenan ulkopuolen,jonka jälkeen vedän sen kuoreen neljä viiltoa. Ihan kuin kuorisi appelsiinin, mutta viiltää vain nahkamaisen kuoren, ei syvälle siemeniin asti. Sitten granaattiomenasta kaksin käsin kiinni ja tasaisesti ja hellästi vääntämällä gomena neljään osaan. Sen pitäis lohketa siemenkotia ja kalvoja myötäillen. Nyt on sitten helppo sormilla alkaa taittelemaan kalvoja ja seiniä, jotta siemenet irtoavat niistä, sekä hellästi poimimaan siemeniä. Tämä tapa ei mulla aiheuta sotkua, koska siemenet eivät periaatteessa rikkoudu missään vaiheessa.

    VastaaPoista
  5. Kun leikkaa g-omemasta ensin hatun pois, näkee lohkot. Niiden kohdilta, siis vaaleista kalvokohdista leikkaan lohkot irti ja irrottelen niistä siemenet. Netistä opittua.

    VastaaPoista