Sinappiset lohiruusut

lauantai 19. joulukuuta 2015


Tämä resepti on työkaverin vinkki parinvuoden takaa. Sinappiset lohiruusut olivat viimevuonna joulupöydän suosikki ja niinpä niillä on paikkansa joulupöydässämme myös tänäkin vuonna.

Sinappiset lohiruusut


Tarvitset:
  • noin 1 kilon lohifilee
  • 5 dl vettä
  • 1.5 dl väkiniinaetikkaa
  • 0.5 tl suolaa
Marinaadiin:
  • 1 dl sinappia
  • 1 dl kookossokeria, kidesokeria tai ihan hiilarittomaan karppisokeria YesDeli
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl vaaleaa viinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • hieman valko- ja mustapippuria
  • runsaasti tilliä

Nypi lohifileestä keskiruodot pois.Leikkaa ohuiksi nahattomiksi siivuiksi ja kääri ruusukkeiksi uuninkestävään vuokaan.
Kiehauta vesi, väkiviinaetikka ja suola. Kaada liemi lohiruusukkeiden päälle ja paista uunissa 200*C noin 10 min. Anna jäähtyä liemessään.
Kaada jäähtynyt liemi pois.

Sekoita marinaadin aineet hyvin keskenään ja kaada lohiruusujen päälle. Anna maustua ainakin seuraavaan päivään.

Huom. Jos lohifileesi on kovin paksu niin tuplaa liemen ja marinaadin ainekset.







6 kommenttia

  1. Tämä ilmeisesti tarjotaan kylmänä? Vai miten? Vaikuttaa todella herkulliselta

    VastaaPoista
  2. Aivan mainio repsu! Täytyy kokeilla tätä itsekin.

    VastaaPoista
  3. Nonii kokeiltu, okey pystyy syömään mutta ei minun mielestä tässä mitään niin herkullista ole :(

    VastaaPoista