Tämä resepti on työkaverin vinkki parinvuoden takaa. Sinappiset lohiruusut olivat viimevuonna joulupöydän suosikki ja niinpä niillä on paikkansa joulupöydässämme myös tänäkin vuonna.
Sinappiset lohiruusut
- noin 1 kilon lohifilee
- 5 dl vettä
- 1.5 dl väkiniinaetikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl sinappia
- 1 dl kookossokeria, kidesokeria tai ihan hiilarittomaan karppisokeria YesDeli
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl vaaleaa viinietikkaa
- 1 dl vettä
- hieman valko- ja mustapippuria
- runsaasti tilliä
Nypi lohifileestä keskiruodot pois.Leikkaa ohuiksi nahattomiksi siivuiksi ja kääri ruusukkeiksi uuninkestävään vuokaan.
Kiehauta vesi, väkiviinaetikka ja suola. Kaada liemi lohiruusukkeiden päälle ja paista uunissa 200*C noin 10 min. Anna jäähtyä liemessään.
Kaada jäähtynyt liemi pois.
Sekoita marinaadin aineet hyvin keskenään ja kaada lohiruusujen päälle. Anna maustua ainakin seuraavaan päivään.
Huom. Jos lohifileesi on kovin paksu niin tuplaa liemen ja marinaadin ainekset.
6 kommenttia
Tämä ilmeisesti tarjotaan kylmänä? Vai miten? Vaikuttaa todella herkulliselta
VastaaPoistaKyllä. Kylmä ruoka on. Tämä on todella herkullista <3
PoistaAivan mainio repsu! Täytyy kokeilla tätä itsekin.
VastaaPoistaPakastettu lohi käy myös?
VastaaPoistaKyllä käy :)
PoistaNonii kokeiltu, okey pystyy syömään mutta ei minun mielestä tässä mitään niin herkullista ole :(
VastaaPoista