Viljaton taateli- kinuskikakku

keskiviikko 2. joulukuuta 2015


Tästä kakusta tuli niin herkullinen ja pehmeä, ettei sitä viljattomaksi kakuksi uskoisi ollenkaan. Reseptin lopussa vinkki, miten saat tästä kakusta vielä maidottoman maun siitä kärsimättä.
Kakku ei ole tällä kertaa vähähiilihydraattinen, eikä sokeriton, mutta huomattavasti vähemmän hiilateita tässä on kuin vehnäjauhoversiossa olisi.

Tämä kakku on toinen kilpailuresepteistäni Dansukker - Vuoden makein herkku kilpailussa.
Jos pidät reseptistäni niin olisi aivan mahtavaa jos annat kakulle äänesi. Äänestämällä osallistut KitchenAid Artisan -tehosekoittimen arvontaan.
Äänestämää pääset tästä: http://ruoka.fi/dansukker/aanesta
Tai klikkaamalla reseptin alla olevaa banneria. Onnea arvontaan !

Toinen kilpailureseptini on Pikkujoulun pikkutuhmat piparit. Nopeiten löydät ne täältä: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/12/pikkujoulun-pikkutuhmat-piparit.html

Tarvitset:
  • 2 dl vettä
  • 1 paketti (n. 250 g) kuivattuja taateleita
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker ruokokidesokeria
  • 1 dl kermaa tai maitoa
  • 3 dl kookosjauhoja
  • 2 rkl psylliumia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivijauhetta
  • tl kärjellinen aitoa vaniljaa jauhettuna tai 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutukseen
  • 2 dl kermaa
  • 1.5 dl Dansukker fariinisokeria
Kakun valmistus:
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Sekoittele ja kun seos on tasaista ja vettä ei enää kattilassa ole lisää voi. Parhaan tuloksen saat kun jäähdytät voi- taateliseosta sähkövatkaimella vatkaamalla. Lisää munat selkeästi jäähtyneeseen seokseen vatkaten. Lisää taikinaan kerma, ruokokidesokeri, sekä kookosjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, psyllium, sooda ja vanilja. Sekoita taikinaksi. älä enää vatkaa.

Kaada taikina esim. kookoshiutaleilla tai perunakuidulla leivitettyyn n 2 litran vetoiseen vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 *C noin tunti.

Anna kakun jäähtyä vuuassaan ainakin puoli tuntia ennen kumoamista. Kakku säilyy jaakaapissa hyvin ja on parhaimmillaan vasta muutaman päivän kuluttua. Jos säilytät kakkua pitkään ennen tarjoilua, kuorruta kakku kinuskilla vasta edellisenä päivänä.

Kinuskikuorrutus:
Laita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen, mielellään teflonkattilaan. Anna kinuskin kiehua kattilassa hiljalleen välillä sekoitellen ainakin 20 min tai niin kauan kun seos on selkeästi saennut paksuhkoksi. Jäähdytä hetki ja kaata kinuski kakun päälle.

Vinkki: Myös täysin maidottoman kakun saat korvaamalla voin kookosöljyyn tai kasvirasvaan.
Käytä kerman tilalla kookoskermaa, kasvimaitoa tai vettä.

Erinomainen kinuski syntyy kookoskermasta samoilla määrillä kuin tavallisestakin kermasta.






6 kommenttia

  1. Tuli vesi kielelle. Pystyisinköhän vastustaan kiusausta, jos leipoisin tätä perheelle... Vois käydä sokerittomuuteni hyvin huonosti! ;)
    Käyn äänestämässä.

    VastaaPoista
  2. Missä vaiheessa psyllium lisätään taikinaan? Tää kakku ei kyllä varmaan ees välttämättä tarvi koko kuorrutusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosjauhoihin sekoitetaan. Lisäänkin tuon vielä tekstiin. kiitoskset hyvästä huomiosta :) Voi jättää kinuskin ihan hyvin poiskin.

      Poista