Porkkanakakun uusi ilme Naked cake tyyliin

sunnuntai 3. tammikuuta 2016


Karpin helppo porkkanakakku on yksi suosituimpia reseptejäni. Uudenvuoden kunniaksi porkkanakakkukin uudistui ja sitä tuli vieläkin mehevämpi. Nyt tehdään porkkanakakku naked cake tyyliin, jonka välissä on raikasta hillottua sitruunaista porkkanaraastetta sekä pehmeä kermainen tuorejuustotäyte.

Tämä kakku on edeltäjänsä mukaan vähähiilihydraattinen, sokeriton ja viljaton. Ei vhh-versiossa voit hyvin korvata käyttämäni karppisokerin esim. kookossokeriin, joka nostaa verensokeria huomattavasti vähemmän kuin tavallinen tai sitten käytät sitä ihan perinteistä.

Jotta jokaiselle olisi jotakin, niin alta löytyy resepti myös ihan perinteisesti vehnä- tai gluteenittomista jauhoista valmistettuun porkkanakakkuun.
Jos kakkusi pitää olla kokonaan maidoton, kokeile käyttää pelkästään vaahdotettua kookoskermaa. Tarvitset sitä noin 6 dl.

Karpin porkkanakakku naked kace tyyliin 


Tarvitset kakkupohjaan:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl miedon makuista oliiviöljyä tai muuta ruuanlaitossa käyttämääsi öljyä
  • 1.5 dl karppisokeria Yesdeli
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl psylliumia (tai noin 0.5 dl pofiberiä eli perunakuitua)
  • 200 g porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa koosta riippuen)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • hienan aitoa vaniljaa jauhettuna tai 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa

Sekoita kaikki kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään.
Vatkaa sähkövatkaimella öljyä ja munia pari minuuttia niin että seoksesta tulee tasainen ja paksumpi.
Lisää muut aineet öljy- kanamunaseokseen ja vatkaa pienellä teholla aineet sekaisin.
Laita irtopohjavuuan (käytin halkaisijaltaan 22 cm) pohjaan leivinpaperi ja kiristä reuna päälle niin, että leivinpaperi tulee pohan ja reunojen välistä. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Voitele reuna öljyllä
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175*C 50 - 60 min. Kokeile tikulla kypsyys. Kakun pitää olla hieman kostea, muttei raaka.
Anna jäähtyä rauhassa ainakin puolituntia ennen vuuasta irroittamista.
Leikkaa täysin jäähtynyt kakku komeen kerrokseen.

Hillottu porkkanaraaste

Tarvitset:

  • 3 - 4 isohkoa porkkanaa
  • 1 ison luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl tai maun mukaan karppisokeria Yesdeli (tai hillosokeria)
  • 0.5 tl hilloamisainetta esim. Melatin punainen pussi ( jos käytät hillosokeria jätä hilloamisaine pois)
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 dl vettä

Raasta porkkanant karkeaksi raasteeksi.
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Käytä mielellään luomusitruunaa tai pese sitruuna todella hyvin lämpimällä vedellä ja harjaamalla, jotta saat mahdolliset torjunta-ainejäämät mahdollisimman hyvin pois.
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 7 min. Porkkanat saavat jäädä aavistuksen rapsakoiksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta
Jäähdytä


Kermainen tuorejuustotäyte:

Tarvitset:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • hieman aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 1.5 - 2 dl stevia + tomusokeria YesDeli (voit myös jauhaa karppisokeria tomuksi blenderissä) Sokerilliseen versioon tavallista tomusokeria.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää sokeri, vanilja sekä tuorejuusto varovasti sekoittaen.
Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita.
Tarkista maku.

Kokoa kakku näin:

Voit tarvittaessa hieman kostuttaa kakkupohjan kerroksia esim. sitruunalla maustetulla vedellä tai appelsiinimehulla.
Levitä kerrosten väliin ensin hillottua porkkanaraastetta ja raasteen päälle tuorejuustotäytettä.
Levitä kakun päälle vielä paksu kerros tuorejuustotäytettä ja ripottele koristeeksi hillottua porkkanaraastetta.
Anna maustua jokunen tunti jääkaapissa. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Helppo porkkanakakku vehnäjauhoista

Tarvitset:

  • 2 dl miedon makuista oliiviöljyä tai muuta käyttämääsi öljyä
  • 2 dl sokeria
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistus kuten viljattoman version, mutta paista uunissa 175*C noin 45 min.
Kokeile tikulla, että kakku on kypsä.

Täytteet kuten yllä, mutta voit vaihtaa karppisokerin tavalliseen ja tomusokeriin

Vinkki: Jos haluat tulostaa reseptin klikkaamalla harmaata prit recipe- kuvaketta. Voit esikatselussa poistaa kuvia, mitä et halua tulostukseen mukaan klikkaamalla kuvaa.
Saat myös kätevästi jaettua reseptin ystävillesi käyttämällä printtauksen vieressä olevia Facebook, Twitter tai Pinterest kuvakkeita.


*Karppisokeri saatu Yesdeliltä testattavaksi












9 kommenttia

  1. Täytyy kyllä kokeilla. Hilloamalla porkkanasta tulee kyllä melko ällöä..mutta kerran voin koittaa. Ällöys perustuu lakattomaan lakkahilloon, siinä on karviaisia ja porkkanaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli itseasiassa ihanan raikasta sitruunamehun ansiosta. Laita ensin makeutta minimaalisesti ja maistele matkan varrella, mutta muista puhaltaa lusikkaa hyvin, ettet saa rakkoa suuhun kuten minä :D

      Poista
  2. Jo vain tänne ja heti koko kakku, näyttää megalomaanisen hyvältä ja herkulliselta! Iloista uutta vuotta Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tiedän Tiia, että olet perso herkuille :D Ihanaa uuttavuotta myös koko teidän perheelle <3

      Poista
  3. Aivan sairaan hyvältä näyttää! Hienoa että se on gluteeniton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset <3 Vähintää gluteenittomina pyrin julkaisemaan kaikki reseptini jos se vaan on mahdollista.

      Poista
  4. Kelpaisi oikein hyvin meiänkin porukoille vaikka loppiaiskakuksi, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin. Ei kun vispilä heilumaan :) Mukavaa loppiaista teidän perheelle <3

      Poista
  5. Paras porkkanakakku ikinä. En olisi uskonut, että porkkanahillo sopii niin hyvin kakun väliin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista