Yksi legendaarisimmistä ”Gumpismeista” on varmasti:
Elämä on kuin suklaarasia. Ei koskaan tiedä mitä saa.
Tätä samaa siteerausta voisi käyttää myös jalapenoihin. Välillä ne
ovat todella mietoja. Joskus jotain välimaastoa ja välillä taas potkua riittää
niin, että pistää tottuneemmankin chilinkäyttäjän yskäisemään.
Tätä jälkimmäistä sorttia meillä siis viimeksi. Yksi ruokailija
oli hetken niin kärsivän näköinen, että toinen ei edes uskaltanut enää maistaa.
Noh, jäipä sitten minulle enemmän.
Aurajuustotäytteiset jalapeno poppers'it
Tarvitset:
- jalapenoja (valitse mahdollisimman pulleita)
- aurajuustoa (mahdollisimman pehmeä, eli mitä lähempänä päiväykset ovat sitä parempi)
- pekonia
Leikkaa jalapenon kovera kylki halki. Näin siksi, että
juusto pysyy paistaessa paremmin sisällä.
Rapsuttele pienellä terävällä veitsellä siemenet pois.
Leikkaa aurajuustosta pieniä siivuja ja työntele sormin
juusto jalapenon sisään.
Kiepauta pekonia venyttämällä parikierrosta piukasti
jalapenon ympäri. Puolikas pekonia yleensä riittää.
Työnnä pekonin pää kiepautetun alle. Onpas hassusti
selitetty, mutta toivottavasti ymmärrätte J
Voit varmistaa pekonin kiinnipysymisen vielä
työntämällä coctailtikun jalapenon läpi.
Paista uunissa halkaistu puoli ylöspäin 225*C 10-15min
tai kypsennä popperssit grillissä.
Vinkki: Jos ruokakuntaan kuuluu myös herkempisuisia, niin tee osa poppersseja pienistä minipaprikoista.
Vinkki: Jos ruokakuntaan kuuluu myös herkempisuisia, niin tee osa poppersseja pienistä minipaprikoista.
4 kommenttia
Kuulostaa ja näyttää oikein herkullisilta.
VastaaPoistaIhanaa lauantai-iltaa ja oikein ihanaa ystävänpäivää huomiselle.
Kiitokset ja ihanaa iltaa ja ystävänpäivää sinne teille myös <3
PoistaVoi, nam-nam. Mä innostuin heti. Tuo kanssasyöjäni epäili juuri tuota jalopenon tulisuutta. Kävisiköhän pikkupaprikat jalopenon tilalla pumpulisuullein?
VastaaPoistaNo ihan älyttömän hyvä idea. Mullakin olisi ollut niitä pumpulisuille jääkaapissa, mutta en tuota sitten muistanut :)
Poista