Ostan todella harvoin broilerinjauhelihaa, mutta viikonlopun hyvä tarjous
houkutteli kuitenkin pitkästä aikaa taas kokeilemaan.
Alkuperäinen
suunnitelma oli valmistaa jauhelihasta hieman italialaistyyppisiä
broilerinlihapullia, mutta jossain vaiheessa suunnitelma muuttui ja lopputulos
olikin kovin thaimaalainen.
Broilerinlihapullat thaimaalaisittain 4. lle
Lihapullat:
- 400 broilerinjauhelihaa
- 1 sipuli silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 kananmunaa
- ½ punttia lehtipersiljaa silputtuna
- ½ limetin puristettu mehu ja kuori raastettuna
- 1 pitkä punainen chili tai maun mukaan chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- tilkka öljyä paistamiseen
Keitinliemi:
- ½ l vettä
- 1 kanafondi tai –kuutio
Kastike:
- lihapullien keitinliemi
- 2 dl kookoskermaa
- 1 rkl currytahnaa esim. panang
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
- ½ punttia lehtipersiljaa silputtuna
- 2 rkl maissijauhoja ja tilkka vettä
Kuullota
sipulit pannulla tilkassa öljyä.
Jäähdytä
hieman ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.
Poista chilistä siemenet ja
hienonna chili pieneksi silpuksi.
Lisää chili ja muut
lihapullien ainekset ja sekoita taikinaksi.
Laita vesi ja kanafondi
kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Nostele
lihapullataikinasta kahdella lusikalla pieniä lihapullia ja keitä kanaliemessä
koosta riippuen 2-4 min.
Nosta kypsät lihapullat keitinliemestä
folion alle hetkeksi odottamaan.
Lisää keitinliemeen
kookoskerma, sitruunaruoho, sokeri, currytahna ja sekoita hyvin.
Sekoita
maissijauhot tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana keitinliemen joukkoon
kokoajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Nosta lihapullat kastikkeeseen
ja sekoita joukkoon silputtu lehtipersilja.
Tarjoile, riisin, nuudeleiden tai vaikka
kesäkurpitsa ”pastan” kera
Voit suurustaa
tarvittaessa myös kananmunankeltuaisella. Ota noin 1 dl keitinlientä sivuun ja vatkaa
siihen 1 tai 2 kananmunankeltuaista. Keitinliemi voi olla lämmintä mutta ei
kuumaa. Valuta suuruste kastikkeen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kuumenna niin kauan, että kastike sakenee, mutta älä kiehuta.
2 kommenttia
Voihan elämän kevät miten hyvältä näyttää <3
VastaaPoistaKivaa karkausvuoden maanantaita Tinsku!
Toimii myös lohesta tehtynä!
VastaaPoista