Tässä kakussa on valloittava suolaisen ja makean symbioosi
jossa maistuvat kinuski, hedelmät ja marjat. Kaiken kruunaa suklaa ja suolaiset
pähkinät johon riisikakut tuovat sopivasti keveyttä ja ilmavuutta.
Varoitus !!! Yksi
pala ei todellakaan jää yhteen. Tähän jää koukkuun !
Vaikka kakku on luontaisesti gluteiiniton, niin vähähiilarista tai kalorista tästä tuskin saa mitenkään, enkä edes yrittänyt. Onneksi kakku katosti vieraiden suihin niin nopeasti, ettei itse tarvinnut monella murusella "uhrautua"
Osallistun tällä reseptillä Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.
Voit myös itse osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkireseptiäsi.
Äänestämällä voit voittaa 100e lahjakortin ja vuoden riisikakut. Siinä sitä riittäisi tuunattavaa :)
Hedelmäinen suklaa- kinuski-friggskakku
Tarvitset:
- friggs chiasiemenet & merisuola riisikakkuja murskattuna
- 300 g suklaata (tarkista gluteenittomuus)
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria
- ripaus aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
- 200 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja esim.
- · karpalo
- · mango
- · kookos
- · ananas
- · aprikoosi
- · mansikat
- 200 g suolattuja ja paahdettuja sekalaisia pähkinöitä
Koristeluun:
- valkosuklaata
- kuivattuja marjoja
- suolattuja pähkinöitä
Laita ensin kinuski keittymään.
Kaada kattilaan kerma, sokeri ja vanilja.
Keitä hiljaa
kuplien ja välillä sekoittaen noin 20-30 min. kunnes kinuski selkeästi
paksuuntuu.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vuoraa noin 1 litran pitkänomainen kakku- tai leipävuoka
tuorekelmulla.
Ripottele pohjalle kuivattuja hedelmiä, marjoja ja
suolattuja pähkinöitä.
Kaada päälle ohut kerros suklaata. seuraavaksi riisikakkumurskaa, kinuskia, pähkinöitä ja
suklaata sekaisin ja kerroksittain, niin että viimeinen kerros on suklaata.
Laita kakku pakastimeen 1.5 tunniksi tai jääkaappiin
vähintään 3 tunniksi.
Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kakun päältä kelmu.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja valuttele
kakun päälle raidoiksi.
Koristele vielä kuivatuilla hedelmillä, marjoilla ja
pähkinöillä.
Jos jotain jäi, niin säilytä loppu viileässä.
Äänestä suosikkireseptiäsi ja osallistu kilpailuun klikkaamalla tästä
Tai klikkaamalla alla olevaa banneria
14 kommenttia
Tätä herkkua kävin äänestämässä, aivan ihanan näköistä <3
VastaaPoistaKiitokset Outi <3 Sen muutaman murusen mitä itse ehdein maistamaan, niin voin sanoa, että myös ihan taivaallisen hyvää :)
PoistaÄänestetty on ja upea herkku taitaakin olla:)
VastaaPoistaKiitokset :) Herkkua oli kyllä :)
PoistaKivan näköinen kakku ^^ mutta minua häiritsee tuo jatkuva gluteiinittomuudn toistelu, se on gluteeniton :D t. Garammar nazi
VastaaPoistaMoka korjattu. Kiitokset palautteesta :)
PoistaVau... tämä näyttää just siltä, että lähden heti äänestämään.
VastaaPoista<3 Kiitokset <3
PoistaVaarallinen ohje 😂
VastaaPoistaKyllä... erittäin vaarallinen. Tämä pitäisi kieltää :) <3
PoistaSiis nam!
VastaaPoista:) <3
PoistaÄäni annettu ja nyt just kaffetta suuhun kaataessani, ottaisin niin mieluusti palan tätä herkkuu :)
VastaaPoistaAi niin, sitähän mun piti viel sanoa, et ihanat nää sun uudet sivut, mii laik <3 <3
VastaaPoista