Pyrin yleensä sunnuntaisin, jos mahdollista helpottamaan alkuviikon kokkailuja tekemällä parin päivän ruuat jo etukäteen.
Töissä alkuviikot yleensä ovat todella kiireisiä ja päivät tuppaavat venymään, joten helpottaa valtavasti arkea jos ruoka on jo lämmittämistä vaille valmis.
Tänään tein muulle perheelle ison vuuallisen peruna- jauhelihapaistosta ja itselleni vastaavaan tyyliin vaihtamalla perunat myski- ja kesäkurpitsaan.
Myskikurpitsa- jauhelihapaistos 4.lle
Tarvitset:
- noin 1 kg myskikurpitsaa tai myskikurpitsaa ja kesäkurpitsaa yhdessä
- 400g naudanjauhelihaa
- 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 dl vettä
- 1 dl kermaa tai kasvikermaa
- 1 lihafondi tai liemikuutio
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl kuivattua timjamia
- hieman chilijauhetta
- (juustoraastetta)
- (suolaa myllystä)
- tilkka öljyä paistamiseen
Kuullota sipuleita paistinpannulla tilkassa öljyä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää mausteet, vesi ja fondi
Anna hautua hetki.
Halkaise, kuori ja poista siemenet myskikurpitsasta.
Leikkaa kurpitsa ohuiksi siivuiksi. Jos käytät myös kesäkurpitsaa, niin sitä ei välttämättä tarvitse kuoria. Siivuta myös kesäkurpitsa.
Laita uuninkestävän vuuan pohjalle puolet kurpitsasiivuista ja rouhi päälle kevyesti suolaa.
Levitä jauheliha kurpitsojen päälle ja lado loput kurpitsat jauhelihan päälle.
Kaada päälle kerma ja rouhi vielä hieman suolaa.
Paista uunissa 180*C noin tunnin.
Lisää tarvittaessa hieman nestettä paiston aikana.
Paiston loppuvaiheessa voit halutessasi ripotella juustoraastetta paistoksen päälle.
Koristele esim. tuoreella ruohosipulisilpulla ja basilikalla.
2 kommenttia
Itse oon tähän mennessä myskikurpitsasta vaan keittoa pari kertaa. Jossain näin ohjeen missä myskikurpitsan "koloon" ja tehty uuni-myskikurpitsaa.
VastaaPoistaTää oli todella hyvää!
VastaaPoista