Kaneli- kookoskierteet. Vain 2 hiilaria leivonnaisessa

sunnuntai 28. helmikuuta 2016


Nämä leivonnaiset ovat kokonaan viljattomia, joten sopivat myös vilja-allergisista keliaakikoille.
Vaihtamalla voin ja jogurtin haluamaasi kasvivaihtoehtoon, niin sopivat myös maidottomille.

Leivonnaisiin on käytetty vehnäjauhojen tilalla kookosjauhoja, jotka itsessään ovat kovin vähähiilihydraattisia. Käyttämällä sokerina karppisokeria jäi koko taikinan hiilarimääräksi vaivaiset 30 ja kaloreita koko taikinassa on noin 2000. Leivonnaisia tällä taikinamäärällä tulee ainakin 15 joten laskennallisesti ravintoarvoksi yhdelle leivonnaiselle saadaan noin 2hh ja 130 kcal. Sopii siis tiukemmankin karpin kahvileivonnaiseksi.

Vinkki:
Jos ruokarajoitteita ei ole, niin tee pieni annos perus pullataikinaa ja kookostäyte alla olevan ohjeen mukaan. Kokeile lisätä täytteeseen myös ananasmurskaa.

Kaneli- kookoskierteet noin 15 kpl


Tarvitset: 
  • 100g voita
  • 1.5 dl karppisokeria YesDeli tai kookossokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1.5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2,5 dl kookosjauhoja esim. Risenta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • hieman aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria

 Täytteeseen:
  • 50g voita
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl karppisokeria YesDeli tai saman verran kookossokeria
  • 3 tl kanelia
  • ripaus vaniljaa


Sulata voi ja vatkaa kevyesti sokeri voin joukkoon
Lisää kananmunat ja jogurtti kevyesti vatkaten.
Sekoita kaikki kuivat aineet kookosjauhojen joukkoon ja lisää seokseen hyvin sekoittaen.
Anna taikinan turvota hetki ja valmista sillä aikaa täyte.

Sulata voi kattilassa.
Lisää kookoshiutaleet, kaneli, vanilja ja sokeri sekoitellen.
Anna jäähtyä.

Ripottele leivinpaperin päälle hieman kookosjauhoja ja kumoa taikina leivinpaperin päälle.
Muotoile taikinasta suorakaiteen muotoinen ja kauli ohuemmaksi toista leivinpaperia apuna käyttäen.
Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja ripottele täyte taikinan päälle.
Rullaa taikina pötköksi taikinan alla olevan leivinpaperin avulla. Taikina on vähän höttöistä, mutta rullautuu kyllä.
Leikkaa taikinapötkö noin 4 cm paloiksi ja nostele palat varovasti paperisiin muffinivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 190*C noin 12-15min.


Karppisokeri saatu sponsorina YesDeliltä.
YesDelin vähähiilariseen verkkokauppaan pääset klikkaamalla Tästä


1 kommentti