Keväisen pirteät sitrusleivonnaiset

maanantai 29. helmikuuta 2016


Pääsiäinen on kohta ovella ja monet jo varmasti pikkuhiljaa alkavat miettiä juhlapyhien ruokalistaa. Tässä idea leivontaan.

Nämä sitrusleivonnaiset sopivat myös keliaakikoille ja vehnäallergisille. Maidottomalle vaihda voi kasvimargariiniin ja suklaa maidottomaan versioon. Vähähiilihydraattisen ja diabeetikoille sopivan version saat vaihtamalla sokerin karppisokeriin eli erytritoliin.

Idea näihin leivonnaisiin lähti perinteisestä  retrohenkisestä sitruunapullasta. Perinteiset viljalliset sitruunapullat löydät Valion sivulta klikkaamalla tästä
Huom. annoskokoa pitää pienentää sopivaksi


Viljattomat sitrusleivonnaiset (12 pienehköä leivonnaista)



Tarvitset:
  • 100g voita
  • 1.5 dl karppisokeria tai sokeria jos et laske hiilareita
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1.5 dl appelsiinimehua
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2.5 dl kookosjauhoja (ei hiutale) esim. Risenta
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta


Koristeluun:
Suklaata, nomparelleja sokerisia- tai aitoja syötäviä kukkia.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. 
Lisää joukkoon munat yksitellen kokoajan vatkaten.
Sekoita sitruunan kuori ja kuivat aineet keskenään. 
Lisää jauhoja ja mehuja vuorotellen kokoajan sekoittaen.
Annostele taikina pienehköihin muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180*C noin 20 min. 
Kokeile kypsyys esim. cocktailtikulla.
Anna leivonnaisten jäähtyä kunnolla. 
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. 
Irrota muffinivuoka leivonnaisista ja kasta paistopinta sulaan suklaaseen. koristele haluamallasi tavalla.


1 kommentti

  1. Poika tuossa vieressä kattelee mitä teen ja sanoi, että kelaas vähän takaisin, joo noita muffinseja mä voisin syödä vaikka 5 :D

    VastaaPoista