Mausteinen kana-kurpitsakeitto

perjantai 12. helmikuuta 2016



Flunssan selätys jatkuu. Kanakeiton kerrotaan auttavan kaikkeen vaivaan.
Kokeillaan siis tätäkin.
Kiitokset kanakeittoideasta mahtavalle ruokabloggarille Antipastaa Annalle <3
Jos tällä sopalla ei ala olo helpottamaan, niin ei sitten millään.

Mausteinen kana-kurpitsakeitto 4.lle


Tarvitset:
  • n. 400g maustamatonta broileria fileenä tai suikaleina
  • vettä
  • ½ myskikurpitsa
  • ½ keskikokoinen lanttu
  • 3 porkkanaa
  • 1 keltasipuli silputtuna
  • 1 iso punainen paprika pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 pitkää punaista chiliä
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 kanafondia tai liemikuutiota
  • 2 tl curryä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 1 rkl hunajaa
  • (suolaa)
  • tilkka öljyä paistamiseen


Halkaise, kuori ja paloittele myskikurpitsa sormenpäänkokoisiksi kuutioiksi.
Kuori ja pilko saman kokoisiksi paloiksi myös lanttu ja porkkanat.
Halkaise chilit. Poista siemenet ja pilko hienoksi silpuksi.
Kuori ja hienonna inkivääri.

Laita sopivan kokoiseen keittokattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipulia hetki.
Lisää perään chili, inkivääri, valkosipuli ja pyöräyttele muutaman kerran sipuleiden kanssa öljyssä.
Lisää pilkotut kasvikset ja vettä sen verran, että kasvikset reilusti peittyvät.
Keitä kasvikset puolikypsiksi.

Sillä aikaa kun kasvikset kiehuvat, kypsennä broileri paistinpannulla.
Pilko broileri sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
Lisää myös pilkottu paprika sekä mausteet ja hunaja.
Keitto on valmis kun kasvikset ovat kypsiä.
Tarkista suola ja maku.


Vinkki:
Keittoa jäi eilisestä sen verran, että hieman jatkamalla ja tuunaamalla siitä tulee hienosti vielä tämän päivän ruoka.
Paistan sekaan lisää broileria (kummasti ne aina osataan onkia keitosta ensimmäisenä).
Lisään purkin kookoskermaa ja maustan vielä sitruunaruoholla ja korianterilla.

Ps. 8. sairaspäivä alkoi tänään enää pienellä lämpöilyllä.
Jäitä siis kuitenkin vielä hattuun ja kyllä…. lepäilen, keräilen voimia vielä rauhassa vaikka mieli niin tekisikin liikkeelle ja normi askareisiin.
Mukavaa ja näköjään taas talvista viikonloppua kaikille.


Terkuin:
Tinskun keittiön Tiina






4 kommenttia

  1. ihana uusi kanakeitto resepti, tämän voisikin tehdä tosin ilman inkivääriä, niin neitikin voi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet mieltävät kurpitsakeiton yleensä sosekeitoksi, mutta toimii tosiaan loistavasti myös pieninä kuutioina. Eiköhän maistu neidillekkin. Hyvää ystävän päivää :)

      Poista
  2. Nam ja eilen tuli syötyä blinejä, niin tänään maistuisi kyllä hieman kevyempi keitto. Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin. <3 Mukavaa viikonloppua Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on blinit vielä todoo listalla. Piti tehdä jo viime viikonloppuna, mutta tosiaan lentsu oli eri mieltä. Nyt jo paremmin. Ärsyttävää pientä lämpöilyä vieläkin ja tukkoinen olo tietenkin. Mukavaa viikonloppua ja ihanaa ystävänpäivää teille myös <3

      Poista