Se vähän parempi pinaattikeitto

maanantai 22. helmikuuta 2016



Pinaattikeitto on edullista ja helppoa arkiruokaa, sekä kaiken lisäksi todella helppo valmistaa.
Keitto valmistuu melkein siinä ajassa kun kanamunat kiehuvat.
Perinteisesti keitto valmistetaan voi-jauhosuurukseen, mutta minä halusin keitosta luontaisesti gluteenittoman, joten suurustin keiton maissijauhoilla. Maissijauho toimii ihan yhtä hyvin.
Täyteläisyyttä ja lisää makua tuo Koskenlaskijajuusto.
Vielä vähempi hiilihydraattisen keiton saat suurustamalla sen kananmunan keltuaisella.

Parempi pinaattikeitto 4. lle


Tarvitset:

  • 200 g pinaattia (pakaste)
  • 1 L maitoa
  • 200g koskenlaskijajuustoa (voimakas)
  • 1 kasvisfondi tai kuutio
  • 2 rkl maissijauhoja ja hieman vettä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ripaus valkopippuria
  • mustapippuria ja suolaa myllystä


Siivuta kohmeisia pinaattikuutioita veitsellä. Tämä siksi, että osan valmistajien pakastepinaatti on kovin suurta suikaletta, joten sen syöminen sellaisenaan keitossa on hieman ikävää.
Laita pinaatit kattilaan ja lisää maito, timjami sekä fondi.
Anna kiehua hiljalleen muuta minuutti välillä sekoitellen.
Varo ettei keitos pala pohjaan.
Lisää juusto kuutioina ja sulattele keiton joukkoon.
Lisää mausteet ja tarkista maku.
Suurusta keitto sekoittamalla maissijauhot vesitilkkaan ja kaatamalla ohuena nauhana keiton joukkoon kokoajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa.

Tarjoile keitettyjen kanamunanpuolikkaiden kanssa.



3 kommenttia

  1. Mä olen nyt aikuisiällä opetellut uudestaan syömään pinaattikeittoa. Koulun pinaattikeitto jätti traumat pitkäksi aikaa.
    Hyvältä näyttää sinun keittosi ♡♡

    VastaaPoista
  2. Pinaattikeitto on suosikki ollut aina. En ymmärtänyt koskaan koulussa miksi kaverini eivät siitä pitäneet? Ja ehdottomasti kahdella kananmunan puolikkaalla :)

    VastaaPoista
  3. Miten suurustat kananmunalla?

    VastaaPoista