Törmäsin
netissä hauskaan videoon missä maustettuja perunansiivuja ladottiin muffinivuokaan,
paistettiin uunissa ja näin syntyi hauskannäköinen tornimainen lisuke.
Meillä
näitä ei tehtykään perunasta vaan erittäin vähähiilihydraattisesta retikasta.
Hiilareita
retikassa on vain 2,3/100g ja kaloreitakin vain vaivaiset 14.
Teit
sitten itse perunasta tai retikasta niin se on varma, näyttäviä ja herkullisia
lisukkeita vaikka juhlavammallekin ruualle niistä tulee varmasti.
Hauskat tornipotut
Tarvitset:
- retikkaa tai perunaa syöjien määrä
- mozzarella- tai parmesanjuustoa raasteena
- valkosipulia murskattuna
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- kuivattuja yrttejä maun mukaan
- hieman voita täi öljyä vuokien voiteluun
Siivuta retikat tai perunat
ohuiksi viipaleiksi.
Jos käytät retikkaa niin
esikypsennä viipaleita kiehuvassa miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20
min ja valuta vedet hyvin pois. Perunaa ei tarvitse esikypsentää.
Laita viipaleet isoon kulhoon.
Sekoita joukkoon juustoraaste,
valkosipuli, yrtit ja rouhi mustapippuria ja suolaa myllystä.
Sekoita hyvin.
Voitele muffinivuoka ja nostele
viipaleita tornimaisiksi keoksi vuokiin
Paista 175*C noin 50 – 60 min
Ps. Suosittut karppaajan valkosipuliperunat retikasta löydät täältä: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/karpaajan-valkosipuliperunat-retikasta.html
Ps. Suosittut karppaajan valkosipuliperunat retikasta löydät täältä: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/karpaajan-valkosipuliperunat-retikasta.html
Lähetä kommentti