Helppo ja raikas tyrni- appelsiinikiisseli. Väriä pääsiäispöytään

perjantai 18. maaliskuuta 2016


Helpot ja yksinkertaiset ruuat ovat monesti niitä parhaita.
Tässä raikas jälkiruokaehdotus vaikkapa pääsiäispöytään.

Tyrni- appelsiinikiisseli


  • 8 dl appelsiinimehua
  • 2 dl tyrnimehua
  • maun mukaan hunajaa makeuttamaan tarvittaessa
  • 2 kuorittua appelsiinia kuutioituna
  • 3 rkl perunajauhoja ja tilkka vettä
Tarjoiluun: 
  • kerma- tai vaniljavaahtoa

Mittaa appelsiinimehu kattilaan ja kuumenna niin kauan että höyryä alkaa muodostua.  
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan niin että seos on suht juoksevaa.
Kaada perunajauhot tuoremehun sekaan kokoajan sekoittaen.
Sekoittele niin kauan, että seos pari kertaa pulpahtaa ja mehu on sakeutunut kiisseliksi.
Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää tyrnimehu, appelsiinikuutiot ja makeuta tarvittaessa hunajalla.

Tarjoile kylmänä kerma- tai vaniljavaahdon kera. 

1 kommentti