Pähkinäpostaukset jatkuvat vol 2.
Viikonlopun kynnyksellä mietitään mitä ruokaa laitetaan?
Mitä tehdään? Olisiko leffaa ja snacksejä villasukat jalassa rennosti kotisohvalla.
Leffa ilman snacksejä ei ole leffailta joten niin helposti sitä kauppareissulla
käsi halajaa sipsipussin suuntaan. Vähän chili-pähkinöitä, vähän nameja ja
vähän sitä sun tätä. Tuttua?
Pähkinöistä saa helposti itsekin tehtyä suolaisia ja makeita
naposteltavia.
Pähkinät voi valita ihan oman mielen mukaan, mutta näissä
olen käyttänyt Meiran pekaanipähkinöitä ja kuorellisia manteleita
Wasabipähkinät
Tarvitset:
- n 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
- 2 tl tai maun mukaan wasabitahnaa/jauhetta
- 1 tl suolaa
Chilipähkinät
Tarvitset:
- n 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2-3 tl vahvaa chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
Piparimantelit
Tarvitset:
- n 300g Meira kuorellisia manteleita
- 1 kananmunanvalkuainen
- 3 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 2 tl kanelia
- hieman aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
Tee näin:
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Sekoita mausteet valkuaisvaahdon joukkoon.
Lisää pähkinät/mantelit ja sekoita hyvin
Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle
Paahda uunissa 160*C 15 min.
Kääntele ja irrottele pähkinöitä toisistaan ja jatka
paahtamista vielä toiset 15 min
Ripottele vielä tarvittaessa kuumien pähkinöiden päälle
suolaa tai sokeria.
Jäähdytä ja säilytä tiiviissä purkissa.
Vinkki:
Yksi vaahdotettu valkuainen riittää sitomaan maut noin puoleen
kiloon pähkinöitä.
Jaa vaahdotettu valkuainen kahteen osaan ja tee vaikka
suolaisia ja makeita pähkinöitä samalla kerralla eri pelleillä.
Vaihtele tarvittaessa peltien paikkoja uunissa paahtamisen
aikana.
*Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit
Ps. lisää pähkinäisiä reseptejä löydät ihanasta Beach house kitchen -blogista
1 kommentti
Wasabi-kuorruteiset natelit voisivat toimia akuuttiin sushinhimoon, pitää kokeilla. Ihan uusi juttu mulle!
VastaaPoista