Meillä syödään uunijuureksia näin talvi- ja kevätaikaan ihan viikoittain. Jos ei jopa useammin. Ne antavat ruokapöytään kivaa väriä ja juureksista riippuen maistuvat aina vähän erilaisilta. En kyllästy niihin koskaan.
Suosikkijuurekseni on palsternakka. Mikä on sinun suosikkisi?
Uunijuurekset
Valitse
juureksiksi syöjien määrän mukaan esim:
- lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, punajuurta, bataattia, perunaa. Myös paprika ja myskikurpitsa sopivat uunijuuresten joukkoon loistavasti-
- hieman oliiviöljyä
- paprikajauhetta
- Kuivattuja yrttejä, kuten rakuuna ja timjami
- mustapippuria ja suolaa myllystä
Kuori juurekset (paitsi
perunassa riittää pesu) ja lohko ne pitkähköiksi paksuiksi suikaleiksi.
Tee
lantuista vähän ohuempia kuin esim. bataatista koska bataatti kypsyy nopeammin.
Levitä juurekset
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta päälle hieman
oliiviöljyä.
Ripottele
päälle hieman paprikajauhetta, kuivattuja yrttejä ja rouhi mustapippuria ja
suolaa myllystä.
Paista uunin keskitasolla
180*C noin 45 min.
Tarkista
juuresten kypsyys.
3 kommenttia
Mun alkoi heti tekemään mieli uunijuureksia ja jotain hyvää pihviä.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua Tinsku <3
Juurikin pihvin kaverina uunijuurekset on niin pop! Samoin myös sinne teille ystäväiseni <3
PoistaUunijuurekset ovat tosi maistuvia, mutta kypsennysaika ainakin omassa, normaaliuunissa on vähintään kaksinkertainen.
VastaaPoista