Helppo ja nopea uuden sadon kaali- jauhelihapata sekä arkiruokahaaste

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016


Instagramissa on kiertänyt viimeviikosta lähtien ainakin ruokabloggareiden keskuudessa arkiruokahaaste.

Haasteessa bloggarit haastavat toisiaan tekemään arkiruokaa kolmena perättäisenä päivänä.

Jokaisena päivänä ruoka kuvataan, julkaistaan instagramissa ja haastetaan aina 3 bloggaria per päivä.

Sain haasteen Beach House Kitcen’in Heliltä.

Ensimmäisenä päivänä meillä testattiin juuri sopivasti uutta savustinta ja ruokana oli savustettua porsaan ulkofileetä ja kasviksia. Ilta ruuanlaittoineen venähti kovin pitkäksi ja kuvaaminen jäi myöhään iltaan joten kuvastakin tuli huonossa valossa melkoisen tumma, mutta ruoka oli herkullista.
Tämäkin resepti tulee varmasti päätymään blogiini myöhemmin.


Toisena päivänä bongasin kaupassa uuden sadon kaalia ja suurena kaalinystävänä päivän ruoka olikin sitä myöten selvä J  Tämä kaalipata syntyi nopeasti isossa kasarissa hellalla kypsentäen ilman uunia. (pääkuva heti ekana tuolla ylhäällä ja resepti alempana postauksessa)

Kolmantena päivänä eli perjantaina päätin tehdä ison broileriwokin niin, jotta siitä riittäisi useammaksi päiväksi, koska olin itse lähdössä parin päivän reissulle Tukholmaan. Wokki syntyi nopeasti broilerin sisäfileistä, pakaste wok-vihanneksista ja kookoskermasta. Tästäkin varmasti tulossa reseptiä myöhemmin. Sitä ennen voit kurkata yhsen nopean kana- kasviswokki reseptin klikkaamalla Tästä



Jos haluat kurkistella ruokabloggaajien ruoka-arkeen niin hae kuvia instagramista hästäkillä #arkiruokahaaste.


Helppo ja nopea uuden sadon kaali- jauhelihapata


Tarvitset:
  • n. 1 kg uuden sadon kaalia suikaleina
  • 400g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • (2 porkkanaa karkeana raasteena)
  • n. 4 dl vettä
  • n. 2 dl linssejä tai pitkäjyväistä pikariisiä
  • 1 lihaliemikuutio tai fondi
  • hieman grillausmaustetta tai paprikajauhetta (tarkista gluteenittomuus jos ruokailijana on keliaakikko)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • tilkka oliiviöljyä tai voita paistamiseen
  • kourallinen tuoretta persiljaa koristeluun.


Kuullota sipulit isossa kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa tilkassa öljyä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää porkkanaraaste ja sekoittele hetki.
Lisää tilkka vettä, liemikuutio ja mausteet.
Lisää suikaloitua kaalia pannulle. Sekoita ja lisää kaalia sitä mukaa kun kaali vetäytyy ja pannulle tulee tilaa.
Lisää loppu vesi, linssit tai pikariisi.
Hauduta kypsäksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Tarkista maku ja silppua padan päälle tuoretta persiljaa ja tarjoile puolukkasurvoksen kera.


Ps. Tinskin keittiö instasta @tinskunkeittiossa

3 kommenttia

  1. Minä olen meidän perheessä ainoa, joka syö kaalia. Pitää pummata äitiä tekemään tätä minulle ☺️

    VastaaPoista