Instagramissa on kiertänyt viimeviikosta lähtien ainakin
ruokabloggareiden keskuudessa arkiruokahaaste.
Haasteessa bloggarit haastavat toisiaan tekemään arkiruokaa kolmena perättäisenä päivänä.
Jokaisena päivänä ruoka kuvataan, julkaistaan instagramissa
ja haastetaan aina 3 bloggaria per päivä.
Sain haasteen Beach House Kitcen’in Heliltä.
Ensimmäisenä päivänä meillä testattiin juuri sopivasti uutta
savustinta ja ruokana oli savustettua porsaan ulkofileetä ja kasviksia. Ilta ruuanlaittoineen
venähti kovin pitkäksi ja kuvaaminen jäi myöhään iltaan joten kuvastakin tuli huonossa valossa melkoisen tumma, mutta ruoka oli herkullista.
Tämäkin resepti tulee varmasti päätymään blogiini myöhemmin.
Toisena päivänä bongasin kaupassa uuden sadon kaalia ja
suurena kaalinystävänä päivän ruoka olikin sitä myöten selvä J Tämä kaalipata syntyi nopeasti isossa
kasarissa hellalla kypsentäen ilman uunia. (pääkuva heti ekana tuolla ylhäällä ja resepti alempana postauksessa)
Kolmantena päivänä eli perjantaina päätin tehdä ison broileriwokin
niin, jotta siitä riittäisi useammaksi päiväksi, koska olin itse lähdössä parin
päivän reissulle Tukholmaan. Wokki syntyi nopeasti broilerin sisäfileistä,
pakaste wok-vihanneksista ja kookoskermasta. Tästäkin varmasti tulossa reseptiä
myöhemmin. Sitä ennen voit kurkata yhsen nopean kana- kasviswokki reseptin klikkaamalla Tästä
Jos haluat kurkistella ruokabloggaajien ruoka-arkeen niin
hae kuvia instagramista hästäkillä #arkiruokahaaste.
Helppo ja nopea uuden sadon kaali- jauhelihapata
Tarvitset:
- n. 1 kg uuden sadon kaalia suikaleina
- 400g jauhelihaa
- 1 iso sipuli silputtuna
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- (2 porkkanaa karkeana raasteena)
- n. 4 dl vettä
- n. 2 dl linssejä tai pitkäjyväistä pikariisiä
- 1 lihaliemikuutio tai fondi
- hieman grillausmaustetta tai paprikajauhetta (tarkista gluteenittomuus jos ruokailijana on keliaakikko)
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- tilkka oliiviöljyä tai voita paistamiseen
- kourallinen tuoretta persiljaa koristeluun.
Kuullota sipulit isossa kasarissa tai korkeareunaisessa
paistinpannussa tilkassa öljyä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää porkkanaraaste ja sekoittele hetki.
Lisää tilkka vettä, liemikuutio ja mausteet.
Lisää suikaloitua kaalia pannulle. Sekoita ja lisää kaalia sitä
mukaa kun kaali vetäytyy ja pannulle tulee tilaa.
Lisää loppu vesi, linssit tai pikariisi.
Hauduta kypsäksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Tarkista maku ja silppua padan päälle tuoretta persiljaa ja tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Ps. Tinskin keittiö instasta @tinskunkeittiossa
3 kommenttia
Nam Nam Nam! Kaalipata menee testiin :O)
VastaaPoistaKaalipata on niin herkkua!!!
VastaaPoistaMinä olen meidän perheessä ainoa, joka syö kaalia. Pitää pummata äitiä tekemään tätä minulle ☺️
VastaaPoista