Kevät on tullut ja parsa-aika on parhaimmillaan!
Blogini yksi suosituin hakusana onkin ollut viimepäivinä parsa J
Perinteisesti parsat nautitaan hollandaisekastikkeen tai
voisulan kanssa. Tällä kertaa ajattelin kokeilla kastikkeen teossa jotain ihan
uutta, mutta kuitenkin meille suomalaisille niin perinteikästä eli
koskenlaskijajuustoa.
(Tämä ei ole muuten sitten millään lailla sponssattu postaus
J )
Käytin kastikkeeseen ihan sitä pitkän mallista pötkösulatejuustoa.
Koskenlaskijaa on uudempaakin löysempää ruokaversiota ja siitä veikkaisin kastikkeen
valmistuvan vielä helpommalla… tyyliin sekoita mausteet joukkoon ja lämmitä. En
ole vielä kokeillut koko tuotetta, joten jos testaat niin jätä reseptin vesi pois ja
mielelläni myös kuulisin lopputuloksesta kommenttikentässä.
Alla ohjeet parsojen käsittelyyn sitruunaisen
koskenlaskijakastikkeen resepti. Olkaa hyvä.
Parsojen käsittely ja keittäminen tai grillaaminen
Kuori kuorimaveitsellä parsa nupun alapuolelta aina tyveen
saakka.
Leikkaa parsoista kuiva tyvi pois.
Parsat kannattaa myös huuhdella kevyesti.
Jos vihreät parsat ovat hyvin tuoreita ja ohuita niitä
välttämättä tarvitse kuoria. Valkoinen parsa kuoritaan pääsääntöisesti aina.
Parsat kannattaisi keittää mahdollisimman pystyasennossa
jotta nuput jäisivät veden pinnalle ja kypsyisivät höyryssä. Parsakattila olisi
tähän paras, mutta tuskin löytyy kovinkaan monelta.
Mausta keitinvesi kevyesti suolalla ja sitruunamehulla.
keitä vihreitä parsoja noin 3-5 minuuttia paksuudesta
riippuen. Lisää kiehuvaan veteen ensin paksummat ja lopuksi vasta ohuimmat
parsat
valkoiset parsat kypsyvät koosta riippuen 5- 10 minuutissa.
Jos tarjoilet parsat kylminä niin laita ne heti kuumasta
vedestä kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu.
Grillissä parsat kypsyvät myös muutamassa minuutissa.
Kokeile tikulla kypsyyttä.
Voitele grillattavia parsoja hieman oliiviöljyllä täi
kääräise ne pekoniin.
Sitruunainen koskenlaskijakastike
Tarvitset:
- 1 paketti koskenlaskijajuustoa
- 1 dl vettä
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 tl hunajaa
- ½ tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
- 1 tl kuivattua rakuunaa
Pilko juusto
kattilaan (mielellään teflon) ja lisää vesi.
Keitä sekoitellen
niin kauan, että juusto sulaa veden joukkoon ja saat tasaisen kastikkeen.
Mausta
sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.
Lisää hunaja,
mustapippuri ja rakuuna.
Tarkista suola.
Tarjoile heti.
Vinkki:
Pekoniin käärityn parsan ja helpon hollandaisekastikkeen
ohjeen löydät nopeimmin klikkaamalla Tästä
6 kommenttia
Nami ja taidan tehdä tuota Koskenlaskijakastiketta, enkä vielä edes tiedä minkä kanssa. Aurinkoista viikkoa Tinsku <3
VastaaPoistaKokeileppa vaikka kallalle tai broilerille. Kuin myös sinun viikkoosi ystäväiseni <3
PoistaKäsittämättömän herkullinen resepti jälleen : ) Ja hei meillä on samislautaset...hih!
VastaaPoistaKiitokset guru <3 Niin on. Ihastelin erästä kuvaasi ja sitten vasta myöhemmin huomasin kun otin omia kuvia, että täähän on juurikin tämä !! :D Kukaan ei oikeasti uskoa että se on..... jätetäänkö salaisuudeksi ? :D
PoistaKiitos Tiina taas ohjeesta :)
VastaaPoistaTein tätä ja voi että se oli hyvää. Aaah. Ensi viikonloppuna teen taas. Ja tuo minun puoliskoinkin tykkäsi, vaikka ei yleensä niin vihannesmiehiä olekaan.
Kastikkeen otan kyllä käyttöön useamminkin; kalan, broilerin ja ties minkä kanssa.
Seuraavaksi churrot a la Tinsku..... :)
Ihana aloittaa aamu lukemalla näin positiivinen viesti. Tästä tulee hyvä päivä :)
Poista