Törmäsin vastaavanlaiseen piirakkaan videon muodossa
internetin ihmeellisessä maailmassa. En ottanut ohjetta talteen ja sen koommin
en sitten videota enää löytänytkään.
Idea oli kuitenkin niin mielenkiintoinen,
joten päätin soveltaa ohjeen omasta päästäni (onpas hölmösti sanottu J )
Tässä piirakassa ei siis ole käytetty ollenkaan mitään
viljoja tai vastaavia raaka-aineita. Bataatin siivut toimittavat värikkään
pohjan virkaa ja eivätkä ollenkaan huonosti. En muista oliko alkuperäisessä
ohjeessa käytetty mitään kiinnikeainetta pohjantekoon, mutta päätin sitten
varmistaa kasassa pysymisen kananmunalla ja juustoraasteella.
Pohjaksi käy varmasti myös lanttu, mutta ehkä hieman
esikypsentäisin lantunsiivuja ennen täytteen lisäämistä.
Piirakasta tuli todella herkullinen ja mielestäni jopa kaunis.
Teen tätä varmasti toistekin.
Feta- pinaattipiirakka bataattipohjalla
Pohja:
- 1 isohko pitkänmallinen bataatti
- 1 kananmuna
- kourallinen juustoraastetta
- (suolaa ja mustapippuria myllystä)
Täyte:
- n. 200 g pakastepinaattia
- n. 200 g fetajuustoa
- 1 iso silpuli
- 3 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- 3 kananmunaa
- maun mukaan yrttejä kuten timjami tai rakuuna
- mustapippuria ja suolaa myllystä
Tee pohja näin:
Suojaa
rengasvuuan (noin 30 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat hyvin
Kuori ja siivuta
bataatti ohuen ohuiksi siivuiksi.
Sekoita
bataattisiivujen joukkoon kananmuna ja juustoraaste.
Mausta
halutessasi hieman suolalla ja pippurilla.
Lado
bataattisiivut vuuan pohjalle ja nostele niitä vähän myös reunoille.
Tee täyte:
Silppua sipuli ja
kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä tai voita.
Sekoita sipuli ja
kaikki muut täytteen aineet sekaisin.
Mausta yrteillä
ja mustapippurilla.
Lisää
tarvittaessa hieman suolaa.
Kaada täyte bataattipohjan
päälle ja paista uunissa 180*C noin 50-60 min.
Jäähdytä piirakka
huoneenlämpöiseksi ennen kuin irrotat rengasvuuan.
Koristele
fetajuustopalasilla ja balsamicokastikkeella.
Maistuu kylmänä tai lämmitettynä.
Vinkki: Voit
käyttää täytteeseen myös tuoretta babypinaattia. Minä käytin sekä/että.
26 kommenttia
Kuulostaa niin täydelliseltä, namskis! Enpä olisi osannut käyttää bataattia piirakkapojana...huikea resepti
VastaaPoistaOli kyllä yllätys miten hyvin toimi. Seuraavaksi kokeilen jotain TexMex hässäkkää :)
PoistaKäytitkö tuoreita vai kuivattuja yrttejä.ja kuinka paljon?
VastaaPoistaTaisin laittaa teelusikan molempia. Vähän makuasia :)
PoistaVois toimia myös kesäkurpitsalla ?
VastaaPoistaMikä jottei, mutta kannattaa varmaan rutistaa siivuista vesi hyvin pois.
PoistaHyvä idea! Täytteet kuulostavat myös herkullisilta :) tätä täytyy kokeilla.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. <3
PoistaWau! Täytyy olla hyvää ja idea aivan loistava :)
VastaaPoista<3
PoistaIhana idea käyttää bataattia pohjassa. Feta ja pinaatti kuuluu yhteen, nam ♡
VastaaPoistaNiin kuuluu <3
Poistaupee idea, eipä olis tullut mulle mieleenkään ja muutenkin piirakka näyttää tosi herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitokset. Tästä nyt kehittelemään eri variaatioita :D
PoistaKiitos ohjeesta.Tein ihan ohjeen mukaan ja on mielettömän hyvää.Mä olen sun ohjeita käyttänyt paljon ja kaikki on ollut menestys.Sun ansiosta musta on tullut hyvä kokki.Kiitos
VastaaPoistaVoi ihaha kuulla :) <3
PoistaKiitos ohjeesta.Tein ihan ohjeen mukaan ja on mielettömän hyvää.Mä olen sun ohjeita käyttänyt paljon ja kaikki on ollut menestys.Sun ansiosta musta on tullut hyvä kokki.Kiitos
VastaaPoistaKokeilinpa tänään ja ai että on suussa sulavaa. Olin skeptinen miten bataatile pohjalla käy mutta täydellistä. Kiitos!
VastaaPoistaTodella mukava kuulla ja kieltämättä olin hieman itsekkin skeptinen. Lopputulos löi ällikällä. Joskus näin :)
PoistaOnpa kiva piirakka,ja vautsi,tosi upea banneri:)
VastaaPoistaOnpa kiva piirakka,ja vautsi,tosi upea banneri:)
VastaaPoistaKiitokset :) Ihanaa viikonloppua Jael <3
PoistaOlisiko ideoita noiden maitotuotteiden korvaamiseen?
VastaaPoistaHeissan! Lupasin kertoa, toimiiko bataatti pohjassa raastettuna. Toimii! Tein aika karkeaa raastetta, joten suutuntumaa jäi. Unohdin pohjasta suolan ja pippurin, mutta täytteen feta- ja sinihomejuusto sekä pesto olivat sen verran suolaisia, että ehkä parempi niin.
VastaaPoistaOnnistui tosi hyvin, nopea ja helppo tehdä, tästä tuli yks suosikkiresepti. Kiitos! :)
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta, testiin menee nyt viikonloppuna. :)
VastaaPoista