Kolmen kerroksen mansikka- juustokakku

maanantai 9. toukokuuta 2016


Nyt kun vapusta ja Äitienpäivästä on selvitty, on aika kääntää katseet alkukesän juhliin.
Monessa perheessä jo varmasti kuumeisesti mietitään vieraslistoja ja tarjoiluja, lakkiaisiin, valmistujaisiin ja rippijuhliin.
Kakku tietenkin kruunaa kahvipöydän. Ihastuta valmistuvaa kauniilla Kolmen kerroksen mansikka- juustokakulla <3

Jos kakun pitää olla maidoton niin korvaa kerma ja tuorejuusto esim kasvijogurtilla ja vaahtoutuvalla kasvikermalla.

Kolmen kerroksen mansikka- juustokakku



Pohja:
  • 200g keksejä murskattuna tai pähkinöitä rouhittuna 
  • 70g voita sulatettuna


Täyte:
  • 4 dl kermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 3 dl tuoreita mansikoita kuutioituna
  • 2 dl makeuttamatonta mansikkasurvosta (esim. Bonne)
  • 2 dl sokeria, karppisokeria YesDeli tai muuta makeutusta pakkauksen muunto-ohjeen mukaan
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kärjellinen aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 10 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Kakunpäälle
  • tuoreita mansikoita siivutettuna
  • 2 dl laimennettua mansikkamehua
  • 2 liivatelehteä


Laita rengasvuuan (ø n. 30cm) irtopohjan päälle leivinpaperi ja kiristä reunat niin, että ylimääräinen leivinpaperi tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.
(Laita reunoille erillinen reunamuovi. Kakku irtoaa kauniimmin reunoista ja samalla saat tarvittaessa korotettua vuokaa ja kakusta korkeamman. Leivontaliikkeissä muovia on yleensä myynnissä valmiina nauhana tai itseleikattavina arkkeina.
Murskaa keksit tai pähkinät ja sulata voi, ( jos teet pohjan pelkistä pähkinöistä voit makeuttaa sitä hieman lisäämällä voin joukkoon hieman hunajaa yms.)
Painele keksi tai pähkinä- voiseos vuuan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään hetkeksi.


Tee täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto varovasti sekoitellen.
Lisää sokeri, vanilja ja sitruunamehu ja mansikkakuutiot.
Jaa täyte kahteen eri astiaan niin, että toiseen tulee täytetä hieman vähemmän ja sekoita siihen mansikkasurvos. Laita punaisempi mansikkasurvostäyte jääkaappiin odottelemaan

Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä.
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta vesitilkka, ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada liivateseos ohuena nauhana vaaleamman täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta täyte leviää tasaisesti.ympäri vuokaa ja reunan ja täyteen väliin ei jää koloja.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin puoleksi tunniksi.

Kun ensimmäinen kerros on jonkin verran hyytynyt lisää taas 4 liivatelehteä tummempaan täytteeseen ja kaada vuokaan vaaleamman kerroksen päälle.
Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.


Tee päällimmäinen kerros:
Viipaloi mansikoita kakun päälle kahteen kerrokseen
Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja puristele niistä ylimääräiset vedet pois.
Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua ja kaada ohuena nauhana lopun mansikkamehun joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaada mehu mansikkasiivujen päälle päälle.
Laita kakku takaisin kylmään ja anna hyytyä vielä nelisen tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.


Irrota vuuan reuna (ja pohja) varovasti kakusta.
Nosta tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.




Lisää juustokakkuja blogissani löydät klikkaamalla alla olevista linkeistä:







23 kommenttia

  1. Uskomattoman kaunis kakku!!!! Kokeiluun menee täälläkin. <3

    VastaaPoista
  2. Kahden kerroksen juustokakun olenkin jo tehnyt, miksipä en siis testaisi myös tätä.
    Näyttää aivan jumalaisen hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kakku näyttää upealta ja herkulliselta!

    Onko kuvan kakku todella tehty 30 cm vuokaan? Mietin, että riittääkö ohjeen ainesmäärät noin korkeisiin kerroksiin, vai jääkö kakku isossa vuoassa kovin matalaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelen, tosi ohuet kerrokset tuli noilla määrillä.

      Poista
  4. Sitähän minäkin tässä pähkäilen ...harmi jos laitan 30 cm vuokaan,ja tuleekin sellainen matala 😕

    VastaaPoista
  5. Sitähän minäkin tässä pähkäilen ...harmi jos laitan 30 cm vuokaan,ja tuleekin sellainen matala 😕

    VastaaPoista
  6. Noin 30 cm vuokaan mahtuu koko täyte ja tulee vuuan korkuinen. Ylemmän kerroksen mehumäärällä voi pelata tilanteen mukaan. Mulla on tossa kuvassa 25 cm vuoka jota korotin reunakalvolla kun täyteet eivät olisi mahtuneet millään. Jos haluaa todella korkean 30 cm vuuassa niin vvoisi tehdä 1.5 * täytteet eli 6 dl kermaa jne. Mutta sitten tosiaan reunakalvo tarvitaan.

    VastaaPoista
  7. Kakusta tuli hyvä kun laitoin 25 cm vuokaan....Väri oli laimeampi kun sinun kakussa...joutui mehua laimentamaan kun oli niin makeaa...kiitos ihanasta ohjeesta. Kakku teki kauppansa 😊

    VastaaPoista
  8. Kakusta tuli hyvä kun laitoin 25 cm vuokaan....Väri oli laimeampi kun sinun kakussa...joutui mehua laimentamaan kun oli niin makeaa...kiitos ihanasta ohjeesta. Kakku teki kauppansa 😊

    VastaaPoista
  9. tää lähtee ehdottomasti kokeiluun veljen ylppäreihin ! <3

    VastaaPoista
  10. No nyt on kyllä kutsuvan näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  11. Onko mansikat tuoreita vai voiko pakkasesta viipaloida? :) Ihana kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi käyttää pakastettuja. Kannattaa laittaa kuitenkin päälimmäiseen kerrokseen kohmeisena ja kiillekerros päälle :)

      Poista
  12. Hyvää:MAHTAVAN MAKUINEN KAKKU TULI TÄLLÄ RESEPTILLÄ.

    VastaaPoista
  13. Jos teen tuolla ohjeella 20hengelle kakun niin riittääkö vai tarviiko suurentaa?

    VastaaPoista
  14. Työn alla toivon mukaan yhtä upea kakku kesäjuhliin!

    VastaaPoista
  15. Olen tehnyt tätä nyt useamman kerran maidottomana soya vispi, creame cheese ja hyvin on onnistunut. Nyt tuli vähän viime tipassa tehtyä kakku. Auttaakohan jos jähmettää sitä hetken pakkasessa, vai meneekö kakku pilalle 1/2 h- 1h ajasta pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suht nopsastihan kerrokset hyytyvät pakastimessa aina sen verran, että saa seuraavan kerroksen päälle.

      Poista
  16. Voisiko ohjeeseen korjata tuon liivatteen määrän. Ohjeessa on 10+2 mutta teko-ohjeessa vain 4+4+2? Ei tämä ainakaan niillä neljällä per kerros jähmettynyt vaikka päivän oli jähmettymässä.

    VastaaPoista
  17. Kumpaan kermaan tämä kannattaa tehdä, vispiin vai kuohuun?

    VastaaPoista