Britakakku on kesän juhlien yksi ehdoton suosikkikakku mutta mitä jos tällä kertaa valmistaisitkin kokonaisen kakun sijasta suloisia kerrosleivoksia?
Alla oleva resepti on täysin viljaton, mutta muuntautuu myös helposti perus vehnäjauhoille tai gluteenittomille jauhoille.
Käytä silloin jauhoja yhteensä 1 ½ dl ja maitoa 1 dl. Psylliumin voit tällöin jättää myös pois.
Ja sitten vielä päivän naurut tähän perään. Jos joku hämmästelee linkin kirjoitusasua niin kirjoittelin onnistuneesti otsikkoon prita kun tämä kuuluista leivonnainen on tietenkin brita.
Voi mikä moka, mutta minkäs teet. Olkoon tämä leivos siis kuuluisan Britan pikkusisko Prita :)
Ja sitten vielä päivän naurut tähän perään. Jos joku hämmästelee linkin kirjoitusasua niin kirjoittelin onnistuneesti otsikkoon prita kun tämä kuuluista leivonnainen on tietenkin brita.
Voi mikä moka, mutta minkäs teet. Olkoon tämä leivos siis kuuluisan Britan pikkusisko Prita :)
Pienet viljattomat britaleivokset n. 9 kpl
Tarvitset pohjaan:
- 100 g voita ( maidottomaan versioon kasvimargariinia)
- 1 dl karppisokeria YesDeli tai tavallista valkoista sokeria
- 3 kpl kananmunan keltuaisia
- 1 dl kookosjauhoja (ei hiutale) Esim. Risenta
- 2 tl psylliumia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl maitoa tai kasvimaitoa
- ripaus aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
- 3 kpl kananmunan valkuaista
- 1 ½ dl karppisokeria YesDeli tai tavallista valkoista sokeria
- hieman mantelilastuja
- (hieman sulaa voita tai öljyä leivinpaperin voiteluun)
Tee näin:
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset tarkasti toisistaan.
Lisää keltuaiset yksitellen kokoajan vatkaten.
Yhdistä kookosjauhot, psyllium, leivinjauhe ja sekoita taikinaan vähän kerrallaan vuorotellen maidon kanssa.
Voitele leivinpaperia hieman voilla tai öljyllä ja levitä taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Esipaista pohjaa 180*C 10 min
Vatkaa valkuaiset ja sokeri suht kovaksi vaahdoksi ja levitä seos pohjan päälle.
Koristele mantelilastuilla.
Jatka paistamista 180*C noin 15 min
Anna pohjan hieman jäähtyä ja leikkaa sitten muotilla pohjasta pyöreitä paloja.
Jos et omista sopivan kokoista pyöreää muottia niin voit leikata pohjan myös neliöiksi.
Täyte:
- 2 dl rahkaa tai kasvijogurttia
- 2 dl kermaa tai vaahtoutua kasvikermaa
- 1 tl kärjellinen aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua ja halutessasi myös hieman raastettua sitruunan kuorta
- 2 dl mansikkasosetta esim. Bonne
- tuoreita mansikoita siivuina
- ½ dl tai maun mukaan karppisokeria tai tavallista valkoista sokeria.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka tai jogurtti, sokeri, vanilja ja sitruuna.
Ota hieman vajaa puolet täytteestä eri kulhoon ja sekoita siihen mansikkasose.
Täytä leivokset vasta juuri ennen tarjoilua.
Laita alle pohjapala ja päälle vaaleampi täyte ja siivutettuja mansikoita.
Laita taas pohjapala väliin ja sen päälle tummempi täyte + mansikan siivuja.
Laita vielä yksi pohjapala hatuksi ja koristele esim. syötävillä kukilla.
Vinkki: Voit hyvin valmistaa ja leikata pohjan valmiiksi paloiksi jo edellisenä päivänä.
8 kommenttia
Oih, näyttääpä hyvältä. Näitä on kokeiltava! Aurinkoista viikonloppua sinulle. <3
VastaaPoistaKiittos :) Kuin myös sinulle <3
PoistaKauniita :) tekisi mieli kokeilla. Aurinkoa päivääsi!
VastaaPoista<3 Aurinkoista viikonloppua myös sinulle ystäväiseni <3
PoistaTyökaveri saikin tästä mukaansa oivan reseptin. Kiitoksia tästä ja kivaa viikonloppua Tinsku <3
VastaaPoistaHienoa! Eipä kestä ja kuin myös teille <3
PoistaNoita mun pitää kokeilla gluteenittomana.
VastaaPoistaTuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
Hyvää viikonloppua.
Noniin :) Pitääpä poiketa. Mukavaa viikonloppua myös Aurinkokujalle :)
Poista