Kaikki varmasti tietävät etikkaliemessä ravisteltavat mummon
kurkut, hölskykurkut ja miksikä kaikeksi niitä ikinä sanotaankaan. Tuo loistava
vanha resepti koki nyt kertaheitolla kansainvälisen versiopäivityksen.
Tulikos näistä nyt Japanin muorin kurkut? J
Wasabilla maustetut mummon kurkut
Tarvitset:
- 1 kurkku tai 4 avomaankurkkua
- ½ dl viinietikkaa esim. Rajamäen yrtti valkoviinietikka. (jos käytät väkiviinaetikkaa niin 1 rkl etikkaa ja ½ dl vettä)
- 2 rkl wasabi rucolaa pienenä silppuna tai maun mukaan wasabitahnaa/jauhetta
- 1 rkl silputtua korianteria
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- hieman suolaa ja pippuria
- (1 tl sinapinsiemeniä)
Viipaloi kurkku
ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kannelliseen astiaan.
Laita muut aineet
vaikkapa kannelliseen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
Kaada etikkaliemi
kurkkujen päälle.
Sulje kansi ja ravistele.
Anna maustua
hetki jääkaapissa tai syö heti.
*Etikka saatu testattavaksi*
6 kommenttia
juu, näitä teen ihan taatusti, sen verran maukkaan näköiset noi kuvatkin <3
VastaaPoistaMakeutta kannattaa sitten säätää myös omaan makuun. Tässä ohjeessa makeutta melko vähän. kiitokset :)
PoistaMinä kun kuulin näistä ensimmäisen kerran ja kun näin kuvan päätin että näitä tehdään muuten täälläki :)
VastaaPoistaIhana <3
PoistaUi mikä ohje, nam!
VastaaPoistaJa helppo! :)
Poista