Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia. Venetsialaiset
ovat ennen kaikkea veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla, mutta myös tulen,
veden ja valon juhla.
Ovatko venetsialaiset sinulle tuttu ?
Venetsialaisia juhlitaan varsinkin Länsi-Suomen rannikkoalueilla
josta se on levinnyt pikkuhiljaa muuallekin maahan.
Suomessa venetsialaisia on juhlittu jo jopa noin 100 vuotta
ja ne juontavat juurensa Venetsian karnevaaleista.
Karnevaalitunnelmaa tulee olemaan myös kesäpaikassamme
Jettesaaressa. Sytytämme kokon, (ainakin näillä näkymin se on metsäpalovaroituksen
suhteen mahdollista) poltamme kynttilöitä lyhdyissä, syömme hyvin, skoolaamme
hieman ja ammumme ehkä ilotulitusraketteja ja vietämme mukavaa iltaa ystävien
kanssa.
Ruokalistakin alkaa jo pikkuhiljaa hahmottua. Alkupalaksi
aion tarjoilla ainakin mukavan retrohenkiset katkarapucocktailit.
Katkarapucocktail sopii myös hienosti syksyn rapujuhlien tarjottavaksi.
Katkarapucocktail 4.lle
Tarvitset:
- 400g kuorittuja katkarapuja (pakaste)
- ½ keskikokoinen kurkku kuutioituna
- n 6-8 jääsalaatin lehteä pieneksi revittynä
- 1 vihreä omena kuutioituna
- 1 iso avokado kuutioituna
- 1-2 varhaissipulia silputtuna varsineen
- hieman sitruunamehua
Koristeluun:
- tilliä
Purista avokadon ja omenakuutioiden päälle sitruunamehua
jotteivat tummu.
Sekoita kaikki aineet sekaisin.
Nostele katkarapucocktail annosastioihin.
Valuta annoksille kastiketta ja koristele tillillä.
Majoneesipohjainen
kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl löysäksi vaahdotettua kermavaahtoa, kermaviiliä tai maidottomille esim. kasviohjaista kermaa vaahdotettuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- ½ rkl konjakkia
- 1-2 tl worcestershire kastiketta
- hieman suolaa ja mustapippuria
Vinkki:
Voit tehdä majoneesipohjaisen kastikkeen sijasta myös
raikkaan vinaigretten.
Vinaigrette
- 1 dl öljyä
- 5 rkl vaaleaa rypäle tai siideriviinietikkaa
- 1 tl sinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- hieman suolaa ja mustapippuria myllystä
Syksyn pimeneviin iltoihin tunnelmaa tuovat ihanat merihenkiset tuikkulasit. Sisustus ja lahjatavaraliike Pussukka, Klaukkala |
Juomasuositus:
Hardys VR Chardonnay.
Hardys VR Chardonnay on hyväntuulinen, puolikuiva valkoviini
Australian lämmöstä. Tuoksussa voi aistia eksoottisia hedelmiä, kuten
passionia, ananasta ja melonia. Maku on raikas, kypsän hedelmäinen ja lempeä.
Siitä voi aistia sitrusten, vaalean persikan ja keltaisen nektariinin mehukkaan
hedelmäisyyden sekä aavistuksen kiehtovaa mausteisuutta.
Rypäleet on kerätty eri puolilta Kaakkois-Australiaa. Viini
on kypsynyt pääosin terässäiliöissä raikkauden takaamiseksi.
Hardys VR -tuoteperheen viinit ovat helposti lähestyttäviä
yhden rypälelajikkeen viinejä, joiden ideana on tuoda rypäleen ominaispiirteet
esille parhaalla mahdollisella tavalla. Saatavana myös hanapakkauksena.
Rakastan kommentteja, mutta kommentit juomasuosituksesta
joudun valitettavasti Suomen lainsäädännön mukaan poistamaan.
Olisi silti mukava kuulla vaikka, että juhlitaanko teillä
venetsialaisia ja onko teillä niihin jotain vakiintuneita perinteitä.
Ihania hämärtyviä ja toivottavasti lämpöisiä syysiltoja
toivottelee:
Tinskun keittiön Tiina <3
Lähetä kommentti