Millainen on täydellinen burgeripihvi?
No sehän on täyttä lihaa!
Unohda siis sipulikeittopussit ja
muut härpäkkeet.
Jauheliha saa ja oikeastaan pitää olla melko rasvaista. Itse
ostan burgeripihveihin rasvaisuudeltaan 17% naudanlihaa, mutta saatavavilla
nykyään myös 20 prosenttista.
Jauhelihaa ei välttämättä sen kummemmin tarvitse vaivata eikä vääntää. Helpoin tapa on ottaa reilun sadan gramman paloja ja pyöritellä kämmenissä
tiukka pallo joka sitten litistetään pihviksi.
Tee mielummin hieman ohuempia pihvejä. Paistuessaan pihvi kutistuu ja samalla paksunee.
( Jos aletaan hifistelemään, niin sittenhän jauhelihaan veivataan kunnon "sitko". Paistetaan grillissä epäsuoralla lämmöllä jne. Jätän kuitenkin nämä postaukset niille jonka tuon homman oikeasti taitaa.)
( Jos aletaan hifistelemään, niin sittenhän jauhelihaan veivataan kunnon "sitko". Paistetaan grillissä epäsuoralla lämmöllä jne. Jätän kuitenkin nämä postaukset niille jonka tuon homman oikeasti taitaa.)
Markkinoilla on nykyään myös
jauhelihapötköjä joista voi sitten leikata suoraan sopivan kokoisia siivuja.
Tuollainen pötkö tuli itsellekin tutuksi alkukesästä kun HK-Skan, Dieta ja
Unilever järjestivät ryhmälle ruokabloggareita unohtumattoman Meat and Fire
–grillauskurssin.
Voit lukea niistä tunnelmista täältä: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2016/06/porchetta-tuo-lihaanin-mainio.html
Nämä pihvit on tehty burgeriprässillä. |
Jos haluat sisältä hieman punertavan pihvin niin käännä
pihvit jo kun ne alkavat pinnastaan ”hikoilla” eli neste selvästi nousee hieman
pihvin pintaan. Paista sitten taas niin kauan että kypsälle puolelle myös hieman "hiki" nousee pintaan.
Kypsäksi pihvi paistetaan noin 2-3 min per puoli pihvin paksuudesta riippuen.
Mausta paistettu pinta suolalla ja mustapippurilla. Myös
Rub-mausteseokset toimivat hyvin.
Ei muuta kuin grillit ja pannut kuumiksi ja burgereita
tekemään!
Ai niin. Jos kuuluisat ABC:n "lehtipihvit" kiinnostavat niin
löydät ne täältä: https://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2016/04/saiturin-lehtipihvit.html
Onko sinulla joku erityinen kikka tai tyyli miten paistat burgeripihvit?
Lukisin sen mielelläni kommenttikentästä.
3 kommenttia
Hyvän näköistä settiä :)
VastaaPoistaNamilta näyttää. Pihveissä ja lasagnessa pitää mun mielestä olla juuri tuota 17% naudan jauhelihaa.
VastaaPoistaJuuri nousi ruokapöydästä ja taas on nälkä kun katsoin nämä pihvit!
VastaaPoista