Pikantit säilötyt pihlajanmarjat

torstai 29. syyskuuta 2016



Pikantit pihlajanmarjat maistuvat mainioilta liha ja riistaruokien lisukkeena. Erityisen hyvin pihlajanmarjat pääsevät oikeuksiinsa maksapateen kaverina. Välttämättä kaveriksi ei tarvita yhtään mitään vaan huomaat popsivasi näitä suolaisen makeita vitamiinipommeja ihan sellaisenaan suoraan purkista. Varoituksen sananen siis. Pikantteihin pihlajanmarjoihin tulee himo!

Pihlajanmarjat maustaa Urtekramin jauhettu maustepippuri ja kokonaiset kardemummat.
Vinkki: Tee isompi satsi kerralla. Säilö marjat pieniin purkkeihin. Tee kangastilkusta hauska kannenpäällinen ja suunnittele oma etiketti. Anna ystäville persoonallisina joulukukkasina.

Osallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen. Äänestämällä pikantteja pihlajanmarjoja tai muuta suosikkireseptiäsi 20.10.2016 mennessä osallistut 99 euron tuotepaketin arvontaan.
Äänestämään pääset klikkaamalla TÄSTÄ tai klikkaamalla reseptin alla olevaan Urtekram bannerikuvaa.
Pirteää syksyä ja onnea arvontaan!



Pikantit pihlajanmarjat


Tarvitset:
  • ½ l pihlajanmarjoja

Suolaliemi:
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl merisuolaa

 Etikkaliemi:
  • 2 dl väkiviinietikkaa
  • 4 dl vettä
  • ½ dl hunajaa tai ruokosokeria
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl kokonaista kardemummaa
Putsaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti.
Kiehauta eli ryöppää marjoja kiehuvassa vedessä noin 2 min.
Kaada vesi pois ja kaada marjat reilun puolenlitran vetoiseen puhtaaseen desinfioituun lasipurkkiin.
Keitä suolalientä niin kauan, että kaikki suola on liuennut veteen ja kaada se kuumana pihlajanmarjojen päälle.
Sulje lasipurkki ja jätä marjat kolmeksi päiväksi huoneenlämpöön.

Siivilöi suolavesi pois mutta älä huuhtele marjoja.
Jaa marjat halutessasi useampaan pieneen desinfioituun lasipurkkiin tai käytä samaa missä suolasit marjat.
Tee etikkaliemi ja anna sen keittyä kasaan noin 10 min.
Kaada kuuma liemi marjojen päälle. Sulje purkit. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä viileässä.
Pikantit pihlajanmarjat säilyvät avaamattomina kylmässä useita kuukausia.







*Idea pikantteihin pihlajanmarjoihin on lähtenyt pohjolankapriksista joiden reseptiä olen muokannut omaan makuuni sopivammaksi

4 kommenttia

  1. voi nam, ohje kuullostaa niin herkulliselta ja puussakin vielä marjoja, ihan pakko tehdä :)
    Ääni annettu reseptille :) Onnea kisaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tätä täytyykin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Ei ikinä uskoisi miten hyviä pihlajanmarjoista voi säilöttynä tulla :)

      Poista