Pikantit pihlajanmarjat maistuvat mainioilta liha ja
riistaruokien lisukkeena. Erityisen hyvin pihlajanmarjat pääsevät oikeuksiinsa
maksapateen kaverina. Välttämättä kaveriksi ei tarvita yhtään mitään vaan
huomaat popsivasi näitä suolaisen makeita vitamiinipommeja ihan sellaisenaan
suoraan purkista. Varoituksen sananen siis. Pikantteihin pihlajanmarjoihin
tulee himo!
Pihlajanmarjat maustaa Urtekramin jauhettu maustepippuri ja
kokonaiset kardemummat.
Vinkki: Tee isompi satsi kerralla. Säilö marjat pieniin
purkkeihin. Tee kangastilkusta hauska kannenpäällinen ja suunnittele oma
etiketti. Anna ystäville persoonallisina joulukukkasina.
Osallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen. Äänestämällä pikantteja pihlajanmarjoja tai muuta suosikkireseptiäsi 20.10.2016 mennessä osallistut 99 euron tuotepaketin arvontaan.
Äänestämään pääset klikkaamalla TÄSTÄ tai klikkaamalla reseptin alla olevaan Urtekram bannerikuvaa.
Pirteää syksyä ja onnea arvontaan!
Pikantit pihlajanmarjat
Tarvitset:
- ½ l pihlajanmarjoja
Suolaliemi:
- 4 dl vettä
- 3 rkl merisuolaa
- 2 dl väkiviinietikkaa
- 4 dl vettä
- ½ dl hunajaa tai ruokosokeria
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl kokonaista kardemummaa
Kiehauta eli
ryöppää marjoja kiehuvassa vedessä noin 2 min.
Kaada vesi pois
ja kaada marjat reilun puolenlitran vetoiseen puhtaaseen desinfioituun
lasipurkkiin.
Keitä suolalientä
niin kauan, että kaikki suola on liuennut veteen ja kaada se kuumana
pihlajanmarjojen päälle.
Sulje lasipurkki
ja jätä marjat kolmeksi päiväksi huoneenlämpöön.
Siivilöi
suolavesi pois mutta älä huuhtele marjoja.
Jaa marjat
halutessasi useampaan pieneen desinfioituun lasipurkkiin tai käytä samaa missä
suolasit marjat.
Tee etikkaliemi
ja anna sen keittyä kasaan noin 10 min.
Kaada kuuma liemi
marjojen päälle. Sulje purkit. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä viileässä.
Pikantit pihlajanmarjat säilyvät avaamattomina kylmässä
useita kuukausia.
4 kommenttia
voi nam, ohje kuullostaa niin herkulliselta ja puussakin vielä marjoja, ihan pakko tehdä :)
VastaaPoistaÄäni annettu reseptille :) Onnea kisaan :)
Kiitokset muru <3 Kokeile ihmeessä :)
PoistaKiitos, tätä täytyykin kokeilla.
VastaaPoistaKiva. Ei ikinä uskoisi miten hyviä pihlajanmarjoista voi säilöttynä tulla :)
Poista