Spagettikurpitsa on ollut aikaisemmin vähän hankala saatava jos ei sitä
ole sattunut itse viljelemään. Tänä syksynä ainakin isoimmissa K-liikkeen
kaupoissa sitä on ollut ilahduttavan hyvin tarjolla
.
.
Ensi keväänä kyllä pitää käydä siemenkaupoilla ja yrittää
itsekin viljellä tätä loistavaa herkkua.
Spagettikurpitsaa kutsutaan myös nyhtökurpitsaksi ja se eroaa
muista kurpitsoista niin, että sen malto on kypsennettynä spagettimaisen
rihmaista jota voi käyttää pastan tavoin.
Spagettikurpitsa käy myös loistavasti pata- ja laatikkoruokiin,
muhennoksiin ja keittoihin.
Tämä on myös kevyt herkku. 100 g
spagettikurpitsaa sisältää 31 kcal ja hiilihydraatteja kokonaiset 7.
Vaikka spagettikurpitsa tosiaan on hyvin monikäyttöinen niin
täytettynä ne ovat ihan parhautta. Täyteideat sitten taas ovat aivan
rajattomat.
Voit tehdä herkullisen täytteen jauhelihasta ja maustaa
perinteisen jauhelihakastikkeen tyyliin tai vaikkapa meksikolaisen
mausteiseksi.
Kokeile kanaa intialaiseen- tai kiinalaiseen tyyliin.
Vegeversio onnistuu helposti soijarouheesta tai vaikkapa
pavuista.
Itse käytin tällä kertaa broilerin jauhelihaa, mihin potkua
annoin valkosipulilla ja chilikastikkeella.
Täytetyt spagettikurpitsat
Tee näin:
Lämmitä uuni 180
asteeseen.
Leikkaa kurpitsa
pitkittäin kahtia ja poista siemenet lusikalla kaapimalla
Laita kurpitsan
puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille ja paista noin 35 min.
Kurpitsojen kypsyessä
tee mieleisesi täyte.
Anna kurpitsojen
jäähtyä hetki ja kaavi rihmainen malto pois lusikalla.
Mausta
kurpitsarihmat kevyesti suolalla ja pippurilla.
Laita puolet
kurpitsasta takaisin kuorien sisälle ja kaada päälle täytettä ja ripottele
päälle juustoraastetta.
Laita loput
kurpitsasta täyteen päälle ja lisää taas kunnon kerros täytettä ja ripotttele
juustoraastetta.
Paista uunissa 180
– 200 asteessa vielä noin 20 – 30 min.
Tarjoile esim.
salaatin kanssa.
Täytevinkki:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- Kunnon loraus chilikastiketta
- kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persilja, korianteri ja basilika
- paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 dl kermaa.
Kuullota sipulit
tilkassa öljyä tai voita.
Lisää jauheliha
ja ruskista.
Lisää
chilikastike ja kerma.
Anna kiehua
hiljaa kuplien noin 10 min.
Lisää yrtit ja
mausteet.
Halkaise kurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet. |
Kaavi kypsä sisältö pois. |
Täytä kerroksittain mieleiselläsi täytteellä ja paista kypsäksi. |
Kurpitsarikasta syksyä toivotellen:
Tinskun keittiön Tiina <3
1 kommentti
Voi miten herkullisen näköisiä, nam!
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita.