Kuivatut sitrusviipaleet ovat kauniita koristeita ja niitä
on helppo tehdä. Voit koristella hedelmillä kattauksen, joulukuusen, sujauttaa
lahjapaketin naruun, tehdä ovikransseja tai ihan mitä vaan.
Tässä kohtaa ainoastaan se mielikuvitus on rajana.
Itse kuivailin nyt appelsiineja, mandariineja ja sitruunaa,
mutta kuivattavaksi soveltuu muutkin hedelmät.
Kokeile myös esim:
- caranbolaa
- limeä
- granaattiomenaa
- omenaa
- päärynää
Tee näin:
Leikkaa hedelmät
noin 2-3 mm siivuiksi.
Laita
hedelmäsiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niille
tomusokeria. Tomusokeri tekee hedelmän pinnasta kauniin kiiltävän.
Kuivata hedelmiä
3-4 tuntia kiertoilmassa 75*c. tai tavallisessa uunissa uuninluukku hieman
raollaan, jotta kosteus pääsee pois. Voit myös viimeiseksi tunniksi nostella
puolikuivuneet hedelmät uunin ritilälle niin ne kuivuvat molemmin puolin
tehokkaammin.
Anna hedelmien vielä
kuivahtaa tarvittaessa huoneenlämmössä yön yli.
Säilytä hedelmiä
kuivassa paikassa ja käytä kaikenlaiseen koristeluun.
Katso myös syötävien punasipulikukkien ohje Täältä
Mukavaa joulun odotusta itse kullekin <3
//tiina
6 kommenttia
Kiitos kivasta vinkistä :)
VastaaPoistaMukavaa viikkoa Tiina <3
Täytyykin kokeilla joku kerta :)
VastaaPoistaLuulenpa, että meidän tiistai-illan ompelukerho vielä tekee näitä ennen joulua. Kiitos vinkistä. <3
VastaaPoistaMukava idea - kiitos Tinsku!
VastaaPoistaKiva idea! Näistähän voisi keksiä vaikka mitä. :)
VastaaPoistaWau, ihan pakko kokeilla tuollaisia 😉
VastaaPoista